Kalózkölykök kalandoztak Takácsiban

Többállomásos akadályversennyel a kalózok világába repítette a résztvevőket az önkormányzat gyereknapi rendezvénye.

Laskovics Márió

Kis kalózcsapat az akadályverseny első állomásának teljesítését követően

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Az önkormányzat játékos délutánt szervezett szombaton a gyereknap alkalmából. Az előzetesen jelentkezett gyermekek a művelődési ház udvaráról indulva a Gerence-patak mentén haladva, sok izgalmas feladatot megoldva érkeztek a focipályához. Bálint Edina alpolgármester elmondta, Szabó Csilla közművelődési referenssel közösen dolgozták ki a programot, egy hagyományos akadályversenyt a kalózok világára szabtak, kvázi kis kalózokat képeztek.

Bálint Edina alpolgármester elmondta, akadályversenyt szabtak a kalózok világára. A háttérben a kézműves foglalkozás Fotó: Laskovics Márió/Napló

– Kezdetként Horváthné Szabó Andrea képviselőtársam Tündérkert daloló című saját műsorával szórakoztatta a megjelenteket. Az első állomáson kézműves foglalkozások keretében kalózkalapot és szemkötőt készítettek a gyerekek, tornapadon át serpenyőben kellett vizet hordaniuk, a túloldalon pecsétet kaptak. A második állomáson képkereső, kardkészítés és táncos ügyességi feladat várta őket. A harmadikon célba dobtak, illetve egy hallott meséből válaszoltak kérdésekre. A negyedik állomáson kampókézzel halásztak hajókat, palackpostát készítettek és kincset kerestek. Végül a focipályán szintén kézműves foglalkozások, illetve meglepetésként pónilovaglás, sportrendezvények és kisvonat állt a gyerekek rendelkezésére. Főként helyiek, valamint elszármazottak vettek részt – részletezte az átmozgató kalózkalandot Bálint Edina, aki hozzátette, közel egy éve, a tavaly júniusi tábor óta nem tarthattak rendezvényt a járványügyi helyzet miatt.

Kis kalózcsapat az akadályverseny első állomásának teljesítését követően Fotó: Laskovics Márió/Napló

A gyereknapi volt az első nagyobb közösségi program, amit a járványügyi viszonyoknak megfelelően megvalósítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában