Százötven gyermek vesz részt a Dózsa iskola nyári táboraiban

Csak a tanórák kezdetét és végét jelző csengőt kapcsolják ki a Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában a vakáció első heteiben. Az oktatási intézmény továbbra is vidám gyermeknyüzsgéstől lesz hangos. Játékosan bővíthetik tudásukat a diákok különböző táborokban.

Rimányi Zita

Nyáron is suliban. Képeink a Dózsa-iskola tavalyi táborában készültek

Fotó: Rimányi Zita/Napló

Lengyel Károly igazgató lapunknak elmondta, hogy június 21-től két héten át tematikus táborokat szerveznek a Veszprémi Tankerületi Központ által elnyert pályázati támogatásnak köszönhetően. Választhattak a gyerekek: informatikával, kézműveskedéssel, barkácsolással vagy idegen nyelvekkel akarnak játékosan foglalkozni.

Fotó: Rimányi Zita/Napló

A tanulóknak ez élményt jelent, hiszen barátaikkal lehetnek és úgy fejleszthetik képességeiket, hogy észre sem veszik, mert ilyenkor sokkal több élményt, szórakoztató tájékoztatást biztosítva oktathatják őket a nevelők, kalandossá téve mindezt. Oldottabb hangulatban, kötetlenebb légkörben, mint a tanórákon, amelyeken az említettekre valamivel kevesebb idő jut. S a napközis jellegű táborok a szülőknek is segítséget jelentenek, hiszen nem mindegyikük tud szabadságot kivenni, hogy gyermekével közös programokat szervezhessen, vele lehessen, játszhasson, nyaralhasson.

Hat csoportban összesen mintegy százötven gyermek vesz részt a Dózsa iskola nyári táboraiban a szülői jelentkezések alapján. Nem csak tanulnak ilyenkor a tanulók, változatos elfoglaltságokat biztosítanak nekik. A kikapcsolódáshoz remek helyszín a sportpálya, a fák lombozataival árnyalt udvar, a tornaterem és játszóeszközök is rendelkezésükre állnak. Még a programozás alapjaival is megismerkedhetnek és a három dimenziós nyomtatással, ugyanis ehhez is rendelkezik berendezéssel az iskola.

Nyáron is suliban. Képeink a Dózsa iskola tavalyi táborában készültek Fotó: Rimányi Zita/Napló

A robottechnika alapjainak bemutatásához szintén vannak eszközeik, amelyek nagyon tetszenek a diákoknak az igazgató tapasztalatai alapján. Azt is leszögezte: a cél az, hogy jól érezzék magukat a gyerekek náluk a táborokban, miközben elmélyedhetnek egy-egy nekik tetsző tudományterület részleteiben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában