Nagy sikerű lovastalálkozót rendeztek Kupon

Ötödik alkalommal rendezték meg a nagy népszerűségnek örvendő Kupi Baráti Lovastalálkozót, a négy versenyszámon túl kísérőprogramok várták a közönséget.

Laskovics Márió

Képünkön Böröczky-Boros Anetta látható, aki trükklovasbemutatóval szórakoztatta a közönséget.

Forrás: önkormányzat

Fotó: FARKAS MELINDA

Varga Imre és családja a sportpályán tartotta meg a rendezvényt. Idén újabb lovasprogramokkal találkozhattak a nézők, hiszen az akadály- és vadászhajtás mellett az amerikai pontgyűjtő és szinkronhajtást is megismerhették az egész napos rendezvényen.

Varga Imre beszámolt róla, hogy Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyéből harmincöt fogat érkezett a megye egyik legnagyobb lovas rendezvényére, melyre több mint félezren látogattak ki. Kísérőprogramként a gyerekeket ugrálóvár szórakoztatta, fellépett a Sógorok együttes és a Hazai Vegyes Pálinkás Csoport vidám slágerekkel, valamint Böröczky-Boros Anetta trükklovas bemutatója (Szilos András lovas kíséretében) előzte meg az ünnepélyes eredményhirdetést.

Az akadályhajtás kettes fogat kategóriáját Geczinger Tamás kerékteleki, az egyes fogatét Bőhm Szabolcs pápai és a pónifogatét Lengyel Szilvia lébényi hajtó nyerte meg. A vadászhajtásban Kotrics Szabolcs péri és Lengyel Szilvia lébényi hajtó győzött. A szinkronhajtásban Szabó Márió győrsági és Lengyel Szilvia lébényi hajtó, az amerikai pontgyűjtő hajtásban pedig Geczinger Tamás diadalmaskodott. Szabó Márió a szinkronhajtás szuperkupáját is megkapta. Kategóriánként az első három serleget, az első hat helyezett szalagot vehetett át. Minden versenyzőt emlékéremmel és egy üveg borral ajándékoztak meg. Az akadályhajtás győzteseit öt-öt szénabálával jutalmazta a házigazda.

Böröczky-Boros Anetta trükklovas-bemutatóval szórakoztatta a közönséget Fotó: önkormányzat

Varga-Varju Éva hozzáfűzte, a Bakonyalja-Sokoró Lovas rendezvény társrendezvényeként is számon tartott lovastalálkozón nem a versenyjelleg dominál, hanem a hagyomány, illetve a korábban kialakított baráti kapcsolatok ápolása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában