Záróvonalon előz, azután büntetőfékez – ezúttal a veszprémi elkerülőn (videó)

Úgy tűnik, egyre több autóst dühít, ha valaki betartja a KRESZ szabályait, és ennek jelét is adják: büntetőfékezéssel.

veol.hu

Olvasónkat ezúttal a veszprémi elkerülőn érte ilyen atrocitás. Mint írja, július 3-án történt, valamikor este fél tíz körül (sajnos a kamerán nem volt beállítva a dátum). „Szerintem az lehetett a problémája, hogy megálltam a stoptáblánál, ő pedig láthatóan sietett, aztán még dudáltam is neki, amikor a záróvonalon elkezdett előzni. Az eset után egyébként összefutottam vele a Tesco parkolójában, ahol még elkezdett velem hőbörögni, majd megvárta, míg vásároltam, aztán követett hazáig...”

Olvasóinktól folyamatosan kapjuk a visszajelzéseket a témában, a büntetőfékezés definíciói közül nekünk eddig ez tetszett a legjobban: frusztrált sofőrök pitiáner bosszúja...

Talán nem árt újra elismételni, hogy „a büntetőfékezés jogi szempontból közúti veszélyeztetésnek minősül, mely cselekedetet a Büntető Törvénykönyvben található tényállás alapján büntetni rendeli a jogalkotó: 234. § (1) Aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével közúton vagy közforgalom elől el nem zárt magánúton más vagy mások életét vagy testi épségét közvetlen veszélynek teszi ki, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

Kapcsolódó írásunk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában