Beltéri gokartpályát avattak Veszprémben

Modern, beltéri gokartpályát avattak csütörtökön Veszprémben. A létesítmény megnyitóján Ovádi Péter országgyűlési képviselő hangsúlyozta: fontos, hogy egy új turisztikai attrakcióval bővült a város és a térség kínálata.

Horváth Gábor

20210819 Veszprém Balaton Karting gokart pály avatás Kelemen Lajos tulajdonos, ügyvezető, Ovádi Péter országgyűlési képviselő Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

A Házgyári úti gokartpálya megnyitóján elhangozott, egy modern, nagy gondossággal kialakított létesítményről van szó. Az aszfaltcsík 360 méter hosszú, 20 kanyart tartalmaz a pálya, amely beltéri, azaz négy évszakos és százszázalékosan biztonságos.

- Egy veszprémi vállalkozó mert nagyot álmodni, és ezáltal olyan turisztikai attrakció jött létre, amely a térségben egyedülálló, és az országban bárhol büszkék lennének rá – fogalmazott a megnyitón Ovádi Péter. Az országgyűlési képviselő kiemelte: a veszprémiek vérében van a rali, hiszen évtizedek óta rendez magyar bajnoki futamot a város, most pedig új palettával bővült a helyi autósport. – Impozáns környezet, egész évben használható pálya – mindenkit biztatok, hogy próbálja ki. Köszönöm a Kelemen családnak, hogy megálmodta és létrehozta ezt a létesítményt – fogalmazott Ovádi Péter, aki a pálya tulajdonosával és ügyvezetőjével, Kelemen Lajossal közösen vágta át pálya célterületén elhelyezett szalagot.

A megnyitó résztvevői ki is próbálhatták a gokartozást, több raliversenyző is kormányt ragadott, köztük hazánk egyik legismertebb pilótája, Turán Frigyes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában