Mit tegyünk, hogy ne kukába kerüljön a gyereknek csomagolt étel?

Ahogy elkezdődik az új tanév, a tanulás mellett a gyermekek mozgására és étkezésére is oda kell figyelni. De hogyan érhetjük el náluk, hogy szívesen fogyasszák az egészséges tízórait?

Tóth B. Zsuzsa

Az iskolába vitt tízórait, ha tehetjük, dobjuk fel különleges színekkel, formákkal

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A kiegyensúlyozott táplálkozás gyerekkorban sokkal fontosabb, mint gondolnánk, hiszen ezzel alapozhatjuk meg az egészséges felnőttkort. Az egészséges életmódhoz elengedhetetlen az otthoni szokások kialakítása, a példamutatás, ám ha iskolába megy a gyermek, befolyásolható a büfében kapható édességekkel, az osztálytársak által fogyasztott, olykor egészségtelen falatokkal. Sokan szembesülnek azzal, hogy az otthon csomagolt étel a táska alján vagy a kukában végzi, a gyerek pedig a zsebpénzéből olyasmit vásárol, amit a szülő egyáltalán nem szeretne.

Az iskolába vitt tízórait, ha tehetjük, dobjuk fel különleges színekkel, formákkal
Fotó: Shutterstock

A szakemberek szerint rendkívül motiváló a gyerekek számára, ha a tízóraijuk gusztusos csomagolásban, nekik tetsző szalvétában kerül a kezükbe. Kedvenc állatukkal vagy mesefigurájukkal ellátott, esetleg iskolához kapcsolódó mintázatú szalvétákkal nagyobb kedvük lesz elővenni a tízórait, és boldogabban fognak falatozni. Persze nem elég a külcsín, elengedhetetlen, hogy olyan tízórait készítsünk, amelyet a gyermek szeret, könnyen csomagolható, szállítható, egyszerűen elfogyasztható, és mindezek mellett érdemes olyan dolgokkal feldobni – például változatos ízekkel, színekkel, formákkal vagy éppen a szalvétával –, amelyek még jobban ösztönzik elfogyasztására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában