Megtelt a nyirádi rózsakert

Az újszülöttek tiszteletére idén ültetett rózsabokrokkal megtelt a két évvel ezelőtt kimért Baba rózsakert a faluközpontban.

Tóth B. Zsuzsa

A nyirádi legkisebbek és szüleik csoportja a Baba rózsakert mögött

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A hagyományos ünnepségen köszöntötték az elmúlt egy évben született legifjabb nyirádiakat, akik tiszteletére szüleik helyezték el a kis emléktáblákat a rózsakertben.

A szülők elhelyezték el a kis névtáblákat a rózsatövek mellett Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az ünnepségen Nagy Gábor polgármester köszöntőjében elmondta, hogy jóleső érzés értesülni egy-egy kisgyermek születéséről. – Olyankor elkezdjük készíteni összefogással, sok szeretettel a komatálat. Már akkor is rengeteg szeretet veszi körül az önök gyermekét a falu részéről. Ez a kis ceremónia is azt bizonyítja, hogy mi várjuk a gyermekeket ide, a faluba, a közösségnek fontosak a szülők és a gyermekek is. Büszke vagyok rá, hogy betelt a két évvel ezelőtt kimért rózsakert, jövőre újat kell nyitni. De van még hely bőven – mondta a polgármester.

A nyirádi legkisebbek és szüleik csoportja a Baba rózsakert mögött Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) által két évvel ezelőtt életre hívott hagyományról Antal Zoltánné, a klub elnöke beszélt.

- A hagyománnyal, miszerint a rózsabokrok a természetben növekednek nagyra, a párhuzamot szeretnénk szimbolizálni, hiszen az idő múlásával gyermekeink is növekednek, értelmük kivirágzik. Ma újabb 16 rózsabokrot ültetünk el és helyezünk ki melléjük névtáblákat. Ezeknek a kis lelkeknek, akik most itt vannak önökkel, kívánjuk, legyen mosolygós, kiegyensúlyozott az életük. Bármi sorsot rejt a csillagzat számukra, feladatuk van e földi létben, amelyet önök, a szülők kísérnek gondoskodásukkal. Ne feledjék, hogy önök kiválasztottak, e kis lélek érdemesnek találta önöket e feladatra – mondta Antal Zoltánné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában