Sváb pletykától visszhangzott az őskarszt

Csülkös bableves és pogácsa is várta a vendégeket az őszi családi délutánon, ahol zenés táncos mulatságon is részt vehettek a földtani képződményéről híres bakonyi településre látogatók.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Pletykálkodó asszonyok

Az Úrkúti Faluvédő és Kulturális Egyesület egy év kihagyás után ismét megrendezte a helyi önkormányzat támogatásával azt a családi délutánt, melynek ötödik alkalommal adott otthont az őskarszt sziklakanyonja. A szikrázóan napsütéses őszi délutánon a táncé volt a főszerep, ahol különböző tánccsoportok szórakoztatták a résztvevőket.

Fülöp Zoltánné, a település polgármestere köszöntőjében az őskarszt mint természeti értékünk múltját idézte fel, és felhívta a figyelmet annak fontosságára és állapotának megőrzésére, védelmére. Kiemelte, hogy a közeljövőben a tanösvény néhány szakaszán rönklépcsőket alakítanak ki, és a jelenlegi egyirányú közlekedést kétirányúvá alakítják egy új lépcsősor kialakításával. Úgy fogalmazott, hogy a település lakói kincsként kell hogy kezeljék ezt a nem mindennapi ősidőkből itt maradt csodálatos természeti értéket. Töltse el szívünket a büszkeség, hogy ez a fantasztikus kirándulóhely a miénk, úrkútiaké, amely méltón őrzi őseink bányászati munkájának emlékét.

Somogyi Imréné, az Úrkúti Faluvédő és Kulturális Egyesület elnöke megköszönte az egyesületi tagok segítségét, és elmondta, nagy öröm számukra, hogy az egyesületi csapat fiatalokkal is bővült a közelmúltban. Hozzátette, hogy ez a nap azért jött létre, hogy örömet szerezzenek egymásnak, a szabadban találkozhassanak egy olyan helyen, amely kiemelt helyet foglal el a nemzeti örökség szívében.

Pletykálkodó asszonyok

Az ünnepi műsorban igaz, hogy a nemzeti táncoké volt a főszerep, de a pletykálkodás sem maradhatott el a „színpadon”, természetesen magyarul és sváb nyelven egyaránt egy tréfás amatőr színielőadás keretében.

A rendezvény során közreműködött a nemzetiségi táncegyüttes, akik az Úrkúti Faluvédő és Kulturális Egyesület tagjai, az Acrodance Rocky Tánccsoport, Klespitz Kata vezetésével, a Hauser Lajos Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola harmadik osztályos tanulói Lipp-Bodor Emőke irányításával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában