Kiállás a családalapítás mellett

2021.09.25. 20:00

Több mint nyolcszázan vettek részt Veszprémben a gyermekemelésen

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által elindított országos kezdeményezést idén a negyedik demográfiai csúcs kísérőrendezvényeként szervezték meg, ezúttal is azzal a céllal, hogy a résztvevők kiálljanak a gyermekvállalás és a családalapítás fontossága mellett.

Marton Attila

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Országosan több mint harminc település csatlakozott a kezdeményezéshez, hogy egy időben emeljék magasba a gyermekeket. A megyéből Tapolcán és Veszprémben rendezték meg a programot. A megyeszékhelyen a Séd völgyében, a Kálvin János parkban és a Veszprémi Petőfi Színház előtt emelték magasba a szülők, hozzátartozók a gyermekeket.

Héthelyi Réka, a helyi program főszervezője, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom veszprémi szervezetének vezetője elmondta, Veszprém 2019-ben csatlakozott az országos mozgalomhoz, tavaly pedig a járvány miatt online tartották meg a rendezvényt (a családok fotókat küldtek be). Hozzátette, az, hogy több mint négyszáz gyermeket emeltek a magasba Veszprémben, és nyolcszáznál is többen vettek részt a programon, az azt mutatja, hogy megmozdult a város erre a programra.

A színháznál Porga Gyula polgármester számolt vissza a magasba emelés előtt, vendégként részt vett a programon Navracsics Tibor kormánybiztos és családja, Boross Ottó, a Vemévszer ügyvezető igazgatója és családja, Kiss Balázs olimpiai bajnok és családja, Ovádi Péter felesége, Véber Melinda és gyermekei – mondta Somody Zsuzsanna szervező. Az emelés után Vetzl-Szerencsi Noémi és Vetzl Áron invitálták népi táncházra a résztvevőket, valamint a színházkertben több helyszínen tartottak játszóházat, és csillámtetoválás is várta a gyerkőcöket.

Héthelyi Réka elmondta, a program lebonyolításában szervezetük mellé állt a veszprémi családsegítő intézmény, a Veszprémi Érsekség Családpasztorációs Irodája, a Kukkantó Baráti Kör Egyesület és a Veszprémi Petőfi Színház is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában