Vezetéstechnikai gyakorlat

2022.02.21. 16:05

Katonai járművekkel találkozhatunk Veszprém megye útjain

Az MH Pápa Bázisrepülőtér állománya vezetéstechnikai gyakorlatot tart február 23-án 13 órától 21 óráig - tudtuk meg a Magyar Honvédség közleményéből.

Forrás: Pixabay

Mint írják, a gyakorlat miatt megnövekedett katonai járműforgalom várható az alábbi útvonalon:

MH Pápa Bázisrepülőtér – Pápa elkerülő út – Pápakovácsi – Kup – Bakonypölöske – Noszlop – Devecser – Pusztamiske – Nyirád – Újdörögd bázis – Nyirád – Pusztamiske – Devecser – Noszlop – Bakonypölöske – Kup – Pápakovácsi – Pápa elkerülő út – MH Pápa Bázisrepülőtér.

A honvédség kéri, hogy a katonai konvoj közelében fokozott óvatossággal közlekedjenek az autósok, motorosok, mivel a járművek mérete és sebessége, valamint a menetoszlop hossza és haladásának módja eltérhet a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. A konvoj mozgását katonai forgalomszabályzók segítik. 

A Magyar Honvédség - mint írják - a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát, egyúttal köszönik a lakosság megértését és türelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában