Asszonyfarsang

2022.03.08. 15:00

Emlékeket idéztek, elbúcsúztak a téltől a szentbékkállai asszonykör tagjai

Címkék#asszonykör

A falubeli és helyi kötődésű asszonyok egy év szünet után idén végre újra megrendezhették a több évtizede hagyományos asszonyfarsangot.

Tóth B. Zsuzsa

A szentbékkállai asszonykör tagjai örültek, hogy idén már találkozhattak

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A húshagyó hétfői vidám szokás szerint minden évben másikuk pincéjét látogatják meg a hegyen, hogy a böjt előtt még utoljára jót vacsorázzanak. 

Ezúttal is kerül étel bőséggel az asztalra, és a vendégek sem érkeztek üres kézzel, jó szokásukhoz híven. Ilyenkor kiderül, hogy kivel mi történt az eltelt egy esztendő alatt, ebben az esetben viszont két évről volt szó. 

Időközben az asszonykör két régi, alapító tagjától is búcsút kellett venni, róluk sem feledkeztek el megemlékezni. 

De az est ezúttal is alapvetően a vidámságról szólt, fellapozták a hosszú évek óta vezetett fényképes albumot, a házigazdát pedig a legemlékezetesebb pillanatokat megörökítő fényképek montázsával köszöntötték. 

Megkóstolták a hegy legfrissebb borait, receptet cseréltek a legfinomabb süteményeket ízlelve, és jót derülve leporolták a régi tréfás emlékeket. 

Némi tanakodás után a legidősebbek is úgy döntöttek, hogy jövőre sem válnak meg az asszonykörtől, újra együtt búcsúztatják majd a telet és várják a tavasz mielőbbi érkezését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában