Forgószárnyas álmok

2022.04.21. 06:50

Óvodások csodálták meg a régi harci helikoptert

A megyeszékhely Cholnoky Jenő Lakótelepi Tagóvodájából a Margaréta csoport 17 aprósága vendégeskedett a helikopteres hagyományőrzőknél a napokban. A gyerekek már nagyon várták a találkozást a Laczkó Dezső Múzeum Tanulmányi Raktárában pihenő egykori harci géppel.

Juhász-Léhi István

Forrás: Nagy Lajos/Napló

A látogatás apropóját az adta, hogy az ovisok most tanultak a különböző közlekedési eszközökről, tudtuk meg Balogh Ákostól, az lhsn.hu (ami egy katonai helikopteres szakportál) internetes oldal hagyományőrzőjétől, aki elmondta azt is, hogy a gyerekek nagyon várták a találkozást a Laczkó Dezső Múzeum Tanulmányi Raktárában „pihenő” egykori harci géppel. 

A kíváncsi apróságok a vonatok és buszok után most a helikopter működését ismerhették meg, és azt is megtudhatták, hogy ilyen Mi–24-es forgószárnyasokkal védik a magyar katonák hazánk biztonságát, békéjét. A kicsik nagyon érdeklődőek voltak, nem is csoda, hiszen felvehettek eredeti pilótasisakot, és belakhatták a fülkéket is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában