Két év után újra

2022.05.02. 07:00

Retró majálist rendeztek Ajkán lufikkal és Solymos Tónival

Felvonulással, színes léggömbökkel, este sztárvendéggel tartották meg két év után ismét korlátozásoktól mentesen a munka ünnepét a város főterén, az Agorán.

Tisler Anna

Forrás: Gyarmati László

Május elsején retró majálisra várt mindenkit a szervező Ajkai Alumíniumipari Szakszervezet és a Nagy László Városi Művelődési Központ. A hagyományoknak megfelelően májusfa-állítással kezdődött a programsorozat. A fát, amelyet a szervezők színes szalagokkal díszítettek, a Verga Zrt. ajánlotta fel. A felállításban a programra érkező erős fiatalemberek is segítettek. A fa az elején nehezen adta meg magát, de végül a helyére került. A tér egyik sarkában egyre nőtt a lufira várakozók sora. A gyermekek mellett az ötvenes, hatvanas éveikben járók is beálltak.

- Kislány koromban mindig piros lufival vonultam fel, nosztalgiázom egy kicsit, most is azt kérek - mondta egyikük. - Akkor a nagymamám kezét fogtam a menetben, most már közel egy évtizede én vagyok a nagymama. 

A több mint félezer léggömböt a szakszervezet ajándékozta a majálisozóknak. 

A tömeg egyre nőtt. A műsor a Kösöntyű óvodás néptánccsoport és az Ajka-Padragkút Táncegyüttes szenior csoportja táncával kezdődött. Johanidesz Sándor önkormányzati képviselő köszöntőjében elmondta, Ajka azon kevés városok egyike, ahol még megtartják a felvonulást. Az elmúlt 2 évben a járvány miatt azt sem tudták megtartani, de az idén végre ismét korlátozás nélkül ünnepelhetünk. Az időjárás is kedvező ahhoz, ezen a szép tavaszi napon együtt ünnepeljünk, szórakozzunk a kulturális rendezvényeken. 

Tíz óra előtt az  Ajka Városi Bányász Fúvószenekar mögé felsorakoztak a felvonulók, majd elindult a menet a Kossuth és a Semmelweis utcán és vissza az Agorára. 

Délután a helyi művészeti csoportoké volt  a színpad. Az Ajka-Padragkút Táncegyüttes, a Platina Táncstúdió modern tánca, a Dinamik Rock and Roll Klub műsora, a Bahar hastáncosai, H. Szabó Andrea gyermekműsora, majd Hidasi Réka dalai sok érdeklődőt vonzottak. A téren igazi majálishangulat volt. Fogyott a virsli, a kürtőskalács, a fagyi. A közeli parkolóban dodzsem és körhinták várták a szórakozni vágyókat. 

Pad Ferenc, az Ajkai Alumíniumipari Szakszervezet elnökének köszöntője után igazi retró hangulat lengte be a teret, Solymos Tóni és zenész barátai régi slágereit végig énekelte és tapsolta a népes közönség. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában