Földön, vízen, égen

2022.08.24. 15:00

Kézműves játszóházba várták a gyerekeket Nemesgulácson

Földön-vízen-égen címmel kézműves játszóházba várta a gyerekeket Terbe János Dózsa-Farkas András-díjas iparművész, ahol mini hőlégballonokat készíthettek a résztvevők.

Szijártó János

Nagy lelkesedéssel készítették a hőlégballonmaketteket a résztvevők a nemesgulácsi játszóházban

Fotó: Szijártó János/Napló

A programnak a nemesgulácsi futballpályánál kialakított közösségi és rendezvénytér adott helyszínt. Két héttel ezelőtt tutajt készítettek a gyerekek, lelkes szülők, nagyszülők segítségével, ezúttal a hőlégballon kicsinyített mása, makettje formálódott a szorgos kezek által. 
A kézműves játszóház szerves része az immár második alkalommal megszervezett Tanúhegyek nyara rendezvénysorozatnak, amelynek főszervezője, Lakner Zoltán Lehel tájékoztatta lapunkat a helyszínen. Mint elmondta, már nem csupán helyi gyerekek vettek részt a foglalkozáson, hanem a környékről is érkeztek többen. 

Fotós: Szijártó János/Napló

- A gyerekeket egy kettős babakiállítással is megszólítottuk a teljes programsorozat keretein belül. Természetesen a júliusban és augusztusban Nemesgulácson, valamint Káptalantótiban lebonyolított programjainkkal túlnyomórészt a felnőtteket céloztuk meg, a palettán többek között zene és képzőművészet szerepelt. Összességében sok pozitív visszajelzést kaptunk, ami előremutató a jövőt illetően - fogalmazott Lakner Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában