Rendkívül jó hangulatban

2022.10.23. 13:00

Őszi bringatúra: Veszprémbe tekertek a Balatontól

Negyedik alkalommal rendezte meg az őszi bringatúrát Harangvölgyi András vezetésével a Balaton-felvidéki Kerékpáros Egyesület október 22-én, szombaton. A konvoj Balatonfüredről, a Balaton Szabadidő- és Konferenciaközponttól indult el 10 órakor Veszprémbe, majd visszatért Balatonfüredre.

Kovács Erika

A negyedik őszi bringatúra Balatonfüredről, a Balaton Szabadidő- és Konferenciaközponttól indult el szombaton, és egészen Veszprémig, majd vissza tekertek a résztvevők

Forrás: szervezők

A bringások 65 kilométert tettek meg, 600 méteres szintkülönbséggel. A túrán 340-en vettek részt, sokan érkeztek az Alföldről és külföldről is. Jöttek baráti társaságok, családok és egyéni bringások is. 
- A túra rendkívül jó hangulatban, kitűnő időjárási körülmények között telt, és szerencsére nem történt semmilyen probléma, mindenki épségben célba ért. A rendőrség és a polgárőrség biztosította az út egy részét, amikor a bringások nem a kerékpárúton tekertek - mondta el Harangvölgyi András. 
A sportrendezvény tombolasorsolással ért véget a sportcsarnokban, a szerencsés nyertes egy krossz-túrakerékpárt nyert. 
A főszervező arról is beszélt, hogy ezzel a sportprogrammal kapcsolódnak a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 programjához, miszerint alapvetőnek tekintik a zöld környezetet, azaz a környezetkímélő és egészséges közlekedést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában