Rejtélyek délutánja

2022.11.10. 09:00

A szellemek világát idézték fel Aszófőn

A község önkormányzata és az év elején a településen megalakult helyi Családbarát Közösség legintenzívebb hétvégi programjának a Rejtélyes délután bizonyult. Egy kicsit a varázslatok, a csodák és a szellemek világát idézték fel a közösségi tér kultúrházában, a környező utcákban és a településszéli erdőben.

Jákói Bernadett

A tökfaragó verseny legkreatívabb, díjnyertes alkotása a miniatűr tökmagbánya

Fotó: Jákói Bernadett

Már kora délután elkezdődtek az estre hangoló programok: arcfestés, kreatív kézműves műhely várta a családbarátokat Biró Edit vezetésével. Textiltáska- és kavicsfestés, valamint őszi dekorációs tárgyak készítése bűvölte el az érkező gyerekeket. Faragott töklámpások és madárijesztők álltak sorba a zsűrizéshez, ahol minden alkotó ajándékban részesült. A legnagyobb sikert a Tökmagbányát bemutató alkotás kapta, méltán nyerte el a készítő család az első helyezést. Őszi ízek címmel a helyi háziasszonyok is bemutathatták az ősz ízvilágával készült és töltött süteménykölteményeiket. 
A délután legizgalmasabb programjának a Rejtélyes túra bizonyult, amin tizenhárom csapat, családok, közösségek indultak el a kültéri és beltéri állomáshelyekre, hat állomásponton teljesítve a feladatokat. A túra ötletadója és kivitelezője Pappné Nagy Tímea volt, aki ötletes, játékos, humoros feladatokat biztosított a túra résztvevőinek, az állomásvezetők pedig a közösség szülői csapataiból kerültek ki, maguk is szellemes jelmezekbe öltözve. Az állomásokon boszorkánykonyha, szellemtáncoltatás, célba dobás, találós kérdések várták a megfejtéseket és a cukorkagyűjtő ifjúságot. A túrán gyűjtött édességek a helyi lakosság felajánlásával kerülhettek a kalandban részt vevő csapatok vödreibe. Az est további részében barátságos beszélgetés koronázta meg a napot, a töklámpások fényei mellett vendégül látták a túrán megfáradt résztvevőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában