Mindenkit megtapsoltak

2022.11.04. 19:00

Nyugdíjas vers- és prózaírók találkoztak Tósokberénden

Család, szeretet, az időskor szépségei, ünnepek voltak a leggyakoribb témái a Veszprém megyei  nyugdíjas vers- és prózaírók találkozóján elhangzott műveknek.

Tisler Anna

A hallgatóság egy része

Fotó: Tisler Anna

A találkozónak évek óta a Tósokberénd városrészben működő közösségi ház ad otthont. A programot Horváth Magda nyugalmazott pedagógus, a Regős Nyugdíjasklub vezetője indította el, az ő emlékét is őrzik ezzel. A szervezők felolvasták egyik versét, amelyben szülőföldjéhez, Tósokberéndhez fűződő emlékeiről és kötődéseiről szólt.
A november 4-én tartott találkozóra Ajkáról, Balatonfüredről és Balatonfűzfőről érkeztek szépkorúak. 
A versekből azok íróinak életeseményei, élettapasztalata sugárzott. Az egyik szerző azt mesélte el, mennyire örül, hogy megérte a dupla hetest, vagyis a 77. életévét, amit annyira várt, közben dédunokája is született. A másik rég elhunyt édesanyjának mesélte el, hogy jól megy a sora, már nagymama, és szerető társ várja haza. 
Mindenkit megtapsoltak, majd Paulics István, a Nyugdíjasok Életet az Éveknek Veszprém Megyei Egyesülete elnöke emléklapot adott át a rendezvény résztvevőinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában