Helyi életstílus

2023.02.04. 17:00

Jelmezeseket várnak

Zircen idén február 18-án elevenítik fel a farsangi hagyományokat, a Reguly-múzeum és a Békefi művelődési ház szervezésében. Ilyenkor rendre minden kifordul kicsit a megszokott kerékvágásból.

Rimányi Zita

A farsangi beöltözés és hangoskodás korábban is lehetőséget adott az embereknek arra, hogy más bőrébe bújva kimondjanak vagy megtegyenek olyan dolgokat, amelyeket a hétköznapi keretek nem engedtek volna. A néphagyományban tájegységenként eltérő módon van jelen a beöltözés szokása. Rendszerint rongyos ruhákba, boszorkánynak, ördögnek, koldusnak, bolondmenyasszonynak öltöztek ilyenkor. Az idei zirci farsangi felvonulás is jelmezes mulatozás lesz. Jelmezt húzni nem kötelező, de a szervezők nagyon örülnének neki, ha lennének vendégeik, akik maskarában érkeznek. Szeretettel várnak minden boszorkányt, ördögöt, hercegnőt, cicát, vagy bárkit, aki kibújna egy délutánra a saját bőréből. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában