Csatár-hegyi perspektíva

2023.06.24. 15:00

„Hajnal a város felett”

Emlékeznek az egykori Omega-dalra? Dawn in the City – az 1979-ben megjelent Gammapolis című albumuk B oldalának nyitó száma. Nem? S Benkő Lászlóra, a zenekar legendás billentyűsre, akinek életműve előtt emléktábla-avatással tisztelegtek nemrég, születésének 80. évfordulóján a Hangvillában? Rá minden bizonnyal.

Benkő Péter

Fotó: Benkő Péter/Napló

Ő, az Omega, na és ez a dal jutott eszembe egyik nagyon korai reggelen. Szó szerint – hajnal a város felett – a Csatár-hegy tetejéről. Ezt a hangulatot próbáltam visszaadni képekben egy olyan perspektívából, ahogy nem fotózzák Veszprémet. Nézzék el, hogy a távolság a gép és a város között több kilométer, a fények pedig még dawn-lights! A közeli képek talán segítenek elkapni azt az érzést, amit egy korai csatári ébredés ad, amikor „lángot gyújt a hajnal, az éj uralma véget ér…” – ahogy Kóbor János énekelte anno. Isten nyugosztalja a zenészeket, akik már nincsenek közöttünk!

Dalaik bennünk élnek. Dawn in Veszprém.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában