Emléktábla

2023.06.16. 16:00

Egyetlen szó, a szeretet jellemezte az Omega billentyűsét

Az Omega együttes legendás billentyűsére, Benkő Lászlóra emlékeztek születésének 80. évfordulója alkalmából a Hangvillában június 14-én. A zenekar menedzsere, Trunkos András Veszprém város támogatásával egy emléktáblát készíttetett, melyet az intézmény 1. emeletén avattak fel. Az eseményen megjelent többek között Porga Gyula polgármester, Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója és Gazdag László, az Omega Fan Club vezetője.

Benkő Péter

Gazdag László szerint az Omega billentyűse vágyott a közönség szeretetére, de adni is tudott Fotó: Benkő Péter

Porga Gyula, meghatottságának adva hangot arról beszélt, A zene városa cím elnyerésben évtizedek óta óriási szerepet játszott Veszprém kiváló zenei nevelése. – Aki gyermekként ismerkedik meg a zenéléssel, abból olyan hallgató lesz, aki a zenéből csak a magas minőséget fogadja be. Ez a kulcsa zenei oktatásunknak, melynek méltó otthona a Hangvilla, méltó elismerése pedig a Hangvilla-díj, melyet azon muzsikusok kapnak, akik az előadó és a közönség közvetlen kapcsolatában hisznek. Ha vissza tudnánk pörgeti az idő kerekét, Benkő László, aki a magas minőségű élő zene ikonikus figurája volt, érdemes lenne a díjra – mondta a polgármester, aki háláját fejezte ki Vándorfi Lászlónak, aki a hagyományt tovább nemesítve az élő zene és a színház csodáját teremti meg évről évre. Megköszönte Trunkos Andrásnak is az emlékhely létrehozását az épületben.

Ha vissza tudnánk pörgeti az idő kerekét, Benkő László érdemes lenne a Hangvilla-díjra – mondta Porga Gyula Fotó: Benkő Péter

Gazdag László kifejtette, tagjai kisugárzása révén az Omega életműve mára időtlenné, halhatatlanná vált. Az egyik legszebb Benkő László-melódiának az Égi vándor rockfantáziát nevezte, miközben a zenészt egyetlen szóval, a szeretettel jellemezte. – Mérhetetlenül vágyott a közönség szeretetére, de adott is, rendkívül sokat. Jó volt a közelében lenni, két módon kommunikált, az egyik a zene, a színpad volt, a másik a sztorizás, amit nagyon kedvelt, amit úgy színezett, hogy attól – akárcsak zenéjétől – kicsit jobb, szebb legyen mindnyájunk élete – írta le karakterét.

Az eseményt követő estén tartotta a Pannon Várszínház az Omega-slágerekre épülő Égi vándor rockfantázia díszbemutatóját Vándorfi László rendezésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában