Látványos műsor a Balaton várában

2023.08.22. 11:00

Hagyományőrző nap nagy érdeklődéssel

Látványos műsorral, zenével, bemutatókkal fogadták a látogatókat a hétvégén Szigligeten, a Balaton várában.

Szijártó János

Látványos bemutatót tartott a Szent László Király Lovagrend szombaton a szigligeti várban

Fotó: Szijártó János/Napló

A hatalmas érdeklődés nem szokatlan a településen, hiszen a Balaton közelsége és a minden igényt kielégítő strand mellett az évről évre szépülő vár is jelentős vonzerővel bír. Ráadásul Balassa Dániel polgármester koordinálása mellett a különböző kulturális programok is egyre népszerűbbek. 

Szombaton a hagyományőrző napon mindez szemmel láthatóan markánsan megmutatkozott. Szinte ellepték - mondhatni megrohamozták - a várat a vendégek, ahol délelőtt a Héttorony Hangászok adták meg középkori zenével és tánccal az alaphangulatot. A folytatásban a Maszk bábszínház adta elő a Kuruc várregét, majd a Bethlen Gábor Hagyományőrség műsora következett. Látványos és jelentős érdeklődést kiváltó bemutatót tartott a Szent László Király Lovagrend. 

Fotó: Szijártó János/Napló

Volt íjászat, közelharc, a páncélinges lovagok kezében villant a kard, suhant a lándzsa a történelem iránt fogékony közönség nagy örömére. A Balaton várában tartott hagyományőrző nap programjai solymászbemutatóval zárultak.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában