Újrahasznosítás

2023.11.24. 10:00

A Napló is segített az óriásszobrok felépítésénél, méghozzá a legnagyobbnál

Szerkesztőségünk is hozzájárult egy kicsit ahhoz, hogy a mozi ikonikus alakjai hulladékfémből felépülhessenek a Bakonyban. 

Rimányi Zita

Rónaszéki Zoltán hulladékfémből készített el a moziból ismert alakokat, és a festéskor a Napló régebbi példányait használta a kitakaráshoz

Fotó: Róna Metal Art Galery

Egy éven át titokban dolgozott tizenkét óriásszobron Cseszneken Rónaszéki Zoltán. Hulladékfémből készített el a moziból ismert alakokat, művei Athénban láthatóak. Darth Vader terem a Bakonyban, ezt még a görögök is tudják címmel írtunk legutóbb a fémszobrász nemzetközi sikereiről.

Nemrégiben kiderült, egy kicsit mi is hozzájárulhattunk. Amikor ugyanis a cikk miatt nézegettük a munkák egyes fázisait bemutató fotókat, rábukkantunk egy érdekesre, és a művész megerősítette sejtésünket: az egyik szoborra festéskor újságpapírokat ragasztott. "Igen, ezek mind Naplók. A kitakaráshoz kellettek. Megtehettem volna, hogy veszek direkt erre a célra gyártott maszkolópapírt, amivel jóval egyszerűbb dolgom lett volna, de így az újság az eredeti célján kívül még egy dologra jó volt. Újrahasznosítottam. Helyenként, ahova nem fértem oda kézzel, alufóliát használtam, ami szintén újra feldolgozható" – írta nekünk Rónaszéki Zoltán.

Egyetértünk az újrahasznosítással, az újságpapíréval is. Megtisztelő, hogy lapunk nyomtatott példányainak lapjai a görögországi kiállításra felépített Délibábra kerültek átmenetileg. Az autobot a Transformers-univerzumból a művész eddigi legnagyobb alkotása, a szobrász csak a csípőjéig ér a nyolcszáz kilós alaknak. S már készülnek Cseszneken a következő óriásszobrok, azokról és a kiállítás görögországi sikereiről, következő helyszíneiről hamarosan beszámolunk. 
 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában