EKF2023

2023.11.24. 13:00

Hamarosan újra lehet látogatni a híres vörsi betlehemet

Idén jubileumi, 75. alkalommal mutatják be Európa legszebb és egyben legnagyobb templomban épített betlehemét. Az építkezés már nagyban zajlik, hogy december 3-án, advent első vasárnapján újra megnyissa kapuit a vörsiek által készített, világszerte ismert alkotás. A látogatók tízezreit vonzó betlehemet 1948 óta minden évben megépítették, hogy hírét vigye Jézus születésének.

Veol.hu

Forrás: Vörs Község

– Külön köszönetet szeretnék mondani azoknak a vörsi önkénteseknek, akik idejüket és energiájuk áldozzák a betlehem megépítésére. Nélkülük nem csodálhatná meg a sok tízezer idelátogató ezt a remekművet – mondta büszkén Simon György, a betlehem egyik fő szervezője, Vörs alpolgármestere.

A vörsi betlehem december 3-tól január végéig látogatható mindennap 9–17 óra között, december 24-én 10–12 óra között a Szent Márton püspök-templomban. Belépődíj nincs. A tavalyi nyitvatartást a sok érdeklődő kedvéért most meghosszabbították 1-1 órával, hogy  minél több látogatónak legyen lehetősége megtekinteni.

Fotó forrása: Vörs község

A csodálatot kiváltó betlehemi jelenet célja, hogy az emberek elgondolkodjanak egy pillanatra az olcsó fényképek és reklámok zuhatagában, és ne felejtsék el, hogy karácsony időszakában Jézusnak a szívünkben kell lakoznia.

A templom mellett 50 méterrel megnyitott a vörsi adventi vásár is, ahol az addig hidegben tartózkodó embereknek lehetőségük van forralt fehér- vagy vörösbort, forró csokit és forró teát fogyasztani. Különlegességként érdemes kipróbálni a híres vörsi almapuncsot, amelynek ellenállhatatlan ízét egy helyi titkos eszencia adja. Az adventi vásár étel-ital része mindennap várja a látogatókat, az ajándékáruk az adventi hétvégéken, karácsonykor és a két ünnep között lesznek elérhetőek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában