Közösen kirándultak

2023.11.08. 21:00

Túratársuk lakhelye környékét járták be a bakancsosok

Közös túrán vettek részt a Bakancsos Természetjáró Kör és a Bánki Donát Természetbarát Egyesület tagjai. A szép létszámú, 32 tagú csoport Kup határából indulva Nyáráddal és környékével ismerkedett meg.

Haraszti Gábor

Lelkes, összetartó csapat ismerkedett Nyáráddal

Fotó: Bakancsos Természetjáró Kör

Terebesi Józsefné, a Bakancsos TK vezetője érdeklődésünkre elmondta, korábban Lipták József nyárádi túratársuk olyan kéréssel fordult hozzá, hogy szeretné bemutatni lakóhelye környékét. Örömmel vették az ajánlatot, és az ajkaiakkal kiegészülve indultak a túrára. 

– A két csapat Kupon találkozott, vezetőjüket, a mindig vidám és örökmozgó Káldi Gézát és túratársait örömmel üdvözöltük – mesélte a kör vezetője. – Géza bácsival az ismeretségünk már körülbelül harmincéves, a kilencvenes évek közepéről még a Veszprém Megyei Természetbarát Szövetségből ered, azóta hol összejöveteleken, hol csoportos kirándulásokon rendszeresen találkozunk. Ennek emlékére megajándékoztuk egy albummal, mely magában foglalja a bakancsosok krónikáját, a döbröntei Szarvaskő vára és a Himfyek történetét, valamint a Himfy Bandériumhoz fűződő kapcsolatunkat, egész természetjáró tevékenységünket, amely már harmincnégy éves. Kup határát, a szántóföldeket elhagyva indultunk Lipták József vezetésével Nyárád felé. Az út nagyon változatos volt, hol fenyves, hol tölgyerdő kísérte utunkat. Az idő szinte nyárias volt, de az erdő már itt-ott őszi színeket öltött. Utunk során egy szép nagy tó látványa tárult elénk, majd vadregényes úton ártéri erdőbe értünk. A hangulat nagyon jó volt, a két csapat hamar összebarátkozott, Géza bácsi mindenkit szóval tartott. Így értünk el Nyárád határába, ahol a Bitva patakon egymást átsegítve a falu határában létesített pihenőpark tavai mellett pihentünk meg. Túránk végén a falu közösségi házában megtekintettük a vadászati kiállítást, amely nem csupán trófeák bemutatására szolgál, ízelítőt ad a helyi népművészeti alkotásokból is. 

A pápai csoport vezetője reményét fejezte ki, hogy lesz még alkalmuk az ajkaiakkal túrázni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában