Olvasónk egyedi tárolója

2023.12.17. 16:31

Meglepetést ígért – és valóban az volt a kalocsai motívumokkal díszített újságtartó

A kincsvadászok újabb fogása címmel tettük közzé nemrég egyik olvasónk kalocsai hímzéses terítő- és párnahuzat-gyűjteményét. Ezt látva egy másik olvasónk szintén megkereste lapunkat, nagy meglepetést ígérve, ami nem is maradt el.

Benkő Péter

Egyedi tárolásban a kedvenc napilapok

Fotó: Benkő Péter

N. Lévai Judit maga ugyan nem foglalkozik hímzéssel, nem is gyűjt hasonlókat, de az édesanyja által egykor készített, szintén kalocsai motívumokkal díszített újságtartót nagy becsben tartják – és használják, őrizve emlékét. Mi ebben a meglepetés? Számunkra az, hogy a hímzett újságtartó a nappaliban nem más célt szolgál, mint azt, hogy kedvenc napilapjukat tárolják benne. Judit elmesélte, reggel, olvasás után a falra akasztott újságtartóba teszik a Napló számait, és nagyjából egy héten át abban őrzik, annyi elfér benne, s ha valamire kíváncsiak, mindig kéznél vannak. Mi pedig lefotóztuk.

A meglepetés ez volt, s úgy gondoltuk, noha nem retró gyűjtemény, mégis egyedi, ezért előfizetőnk hozzájárulásával közzétesszük. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában