A korcsolyázás szerelmeseinek

2023.12.21. 08:00

Megnyílt a jégpálya Szigligeten a Várudvarban

Szerdán már többen kipróbálták az idei téli szezonra megnyitott, impozáns jégpályát a Szigliget Várudvarban.

Szijártó János

Megnyílt a pazar környezetben lévő, impozáns jégpálya Szigligeten a Várudvarban

Fotó: Szijártó János / Napló

A karácsonyt idéző hangulat, a pazar világítás, a fehéren csillogó jég már a nyitás utáni első órákban vonzotta a korcsolyázás szerelmeseit. Olyan is akadt, aki a több mint 400 négyzetméteres felületet meglátva döntött úgy, hogy megtanul korcsolyázni. Lesz rá lehetősége, hiszen a tél végéig nyitva tart a szemmel láthatóan hozzáértő kezek által kialakított jégpálya. Hétköznaponként 13 és 20 óra között, hétvégén és a téli szünetben 10 és 21 óra között várják a vendégeket. December 24-én, szenteste napján viszont zárva lesz a jégpálya. 

Várudvar jégpálya
Fotó: Szijártó János / Napló

A felnőtt belépőjegyek hétköznap 2100 forintba kerülnek, míg a gyerekek 1600 forint ellenében vehetik igénybe a szolgáltatást. Hétvégén és ünnepnapokon 2500 (felnőttjegy), illetve 2000 (gyermekjegy) forint a tarifa. Szigligeti lakcímkártya felmutatásával továbbra is ingyenes a belépés.
A Szigliget Várudvar a hagyományokat folytatva az aktív kikapcsolódáshoz a mozgási lehetőségen túl pizzával, kürtőskaláccsal, meleg italokkal, teával, forralt borral, színes programokkal járul hozzá. Az sem jelent problémát, ha valakinek nincs korcsolyája, mivel azt a helyszínen lehet kölcsönözni alkalmanként 2000 forintért. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában