Ünnep

2023.12.18. 10:00

Nagy érdeklődés kísérte a karácsonyi vásárt Badacsonytomajon

Komoly érdeklődés mutatkozott a változatos műsorral egybekötött karácsonyi vásárra, amelyet a hétvégén rendeztek meg Badacsonytomajon a Városháza téren.

Szijártó János

Sokan látogattak ki Badacsonytomajon a Városháza térre, a hétvégén megrendezett karácsonyi vásárra

Fotó: Szijártó János

Már pénteken este vásári kínálat és hangulat várta az érdeklődőket, ám az igazi adventi nyüzsgés másnap, szombaton mutatkozott meg. Ekkor Bedy Imre atya ünnepi beszédével és a Badacsony-Tördemic Táncegyüttes betlehemes játékával indultak a programok a Szent Imre római katolikus templomban, majd a Városháza téren Kulcsár-Székely Attila, a Badacsonytomaj Kulturális Intézménye vezetője köszöntője után Krisztin N. László polgármester nyitotta meg a rendezvényt. A színpadon a Pipitér Óvoda és Bölcsőde, a Nők a Balatonért helyi csoportjának énekkara, a Tatay Sándor Általános Iskola, a Badacsony-Tördemic Táncegyüttes, a Ptah színház, a Himfy irodalmi kör adott műsort, de volt karácsonyi térzene, fanyűvő játékpark és játszóház is. 

A műsorok mellett ajándékokra is lelhettek az érdeklődők
Fotó: Szijártó János

Eközben a Pipitér Óvoda és Bölcsőde szülői munkaközössége, a Tatay Sándor Általános Iskola és szülői munkaközössége, a Nők a Balatonért helyi csoportja, a Badacsonytomaji Sportegyesület, a Badacsonyörsi Érdekvédelmi Egyesület, a Badacsonytomaji Fiatalok Fóruma, valamint a Folly Arborétum és Borászat standjai várták az érdeklődőket. Vasárnap is nyitva volt még a vásár, és ekkor gyújtották meg a harmadik adventi gyertyát Veress István evangélikus lelkész közreműködésével. A gyertyaláng mellé a Tatay Sándor Általános Iskola kórusa szép karácsonyi dalokat énekelt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában