Veol podcast

2023.12.27. 21:00

Semmihez nem hasonlítható élmény Szekeres Dávid rádiós szerkesztő számára a sarki fény megpillantása

Tudatosan készült a rádiós pályára, sok évig a hajdani Méz Rádió meghatározó személyisége volt, a csatorna műsorvezetőjeként megvalósította a nagy sikerű Nyitott rádió programot, de közben balatoni vitorlás táborokat szervez gyerekeknek, nem mellékesen Skandinávia és a sarki fény szerelmese a műsor vendége Szekeres Dávid.

Komaniczki Zoltán

Szekeres Dávid

Fotó: Komaniczki Zoltán

A beszélgetés során szó esett róla, már egészen fiatalon dőlt el, hogy Dávid feltett szándéka, rádiós műsorvezető lesz – hallgatta a különböző kereskedelmi csatornákat, kívülről fújta a műsorvezetők szokásos szófordulatait, gyakorolta a telefonos bejelentkezéseket, az egyik fővárosi stúdióban kapott is meghívást, ahol testközelben is bepillanthatott a rádiós műsorvezetői munkába. Tizennyolc évesen szerzett tudomást a veszprémi Méz Rádióról, ahova rögtön jelentkezett, sikerrel. Máig büszke a Nyitott rádió programra, amit kreativitásának köszönhetően ő talált ki és valósított meg a Méz Rádiónál… több mint ezer gyerkőcöt látott vendégül a húszemeletesben működő stúdióban, és beszélt nekik a rádiózás érdekességeiről, részleteiről. Van egy másik elkötelezettsége a fiatalokkal kapcsolatban – évek óta balatoni vitorlás táborokat szervez gyerekeknek. Leszögezte, nem versenyistállót működtet a vállalkozás, céljuk az élményszerzés mellett a hasznos időtöltés, hogy ne legyen probléma a résztvevők számára, ha a Balatonon egy vitorláson egyedül kell kijutni a partra. Az egyik legérdekesebb története: sikerrel járt a közelmúltban egy sarkifényvadászaton, mint mondta, lélegzetelállító, semmihez nem hasonlítható  élmény megpillantani a sarki fényt.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában