Fénykép

2024.01.01. 14:00

Az utolsó naplemente a szigligeti várnál - huszonegyedszer

Lapunk régi olvasója, külső tudósítója, Czilli Károly különös, de szép szokása immár 21 éve, hogy az év utolsó napján a várban búcsúzik az esztendőtől.

Tóth B. Zsuzsa

Czilli Károly a szigligeti várban az óév utolsó naplementéjét is megörökítette Fotó: családi

A hobbiból rengeteget fényképező Czilli Károly 2023. december 31-én délután is felment lányával a szigligeti várba, nem zavarta a zimankó a csúcson, gyönyörködött a felhőkben, és készített néhány fényképet. 

Közben emlékezett arra, amikor 2003-ban az ötvenedik születésnapját ünnepelte fényképezve a szigligeti várban. Az esztendőt egy stílusos naplementés képpel tervezte befejezni. A fotó olyan jól sikerült, hogy azóta megszakítás nélkül és az időjárástól függetlenül az év utolsó napsugarait a várból búcsúztatja minden esztendőben. Volt olyan alkalom, amikor egyedül volt, máskor annyi turistával találkozott, hogy némi túlzással mondva alig fértek el a várban. 2023-ban immár huszonegyedik alkalommal tette meg a túrát, boldog új évet kívánva köszönt el így az óévtől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában