Szurdok Nánánál

2024.01.20. 19:00

Jég alatti csobogás – Félig befagyott a Bakony legnagyobb vízesése (képgaléria)

Úgy tűnik, mintha teljes mozdulatlanságra ítélte volna a Római-fürdő szurdokában lezúduló vizet a fagy, de csak egy részét dermesztette meg. A teteje változó vastagságú, üvegszerű állagot kapott, de alatta csobog rendesen a patakocska, a Gaja.

Rimányi Zita

Forrás: olvasó

A szoborszerű csodás látványról zirci olvasónktól, Péczi Katalintól kaptunk fotókat, aki nemrégiben elment a Bakonynána közelében lévő népszerű kirándulóhelyre. Sok túrázót látott, és másoknak is ajánlja, mínuszokban is ezt a helyet, de figyelmeztetett arra, hogy könnyen beszakadhat a jég, meg is történt, amikor ott járt. Nem nagyon lehet a kövek között mászkálni tapasztalatai alapján, mert nem látszik, hol van jég, ami beszakadt már. 

Valószínűleg az időjárás miatt tovább hízik a jég, de csúszósak a kövek, érdemes szigorúan az ösvényeken maradni. Ez most kimondottan nem az az idő, amikor a sziklák között lehet vagánykodni, de máskor sem tanácsos. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában