Szerelmes leveleink

2024.02.17. 09:08

Filmbe illő történetét írta meg a feleség – olvasóink a jó házasság titkáról kérdezték, és válaszolt

Házhoz ment a házasság, pontosabban a szerelem címmel írtunk egy veszprémi házaspárról. Megismerkedésük története filmbe illő. Az épp manökennek tanuló lány családjához hívtak antennaszerelőt, így látták meg egymást először, és már 25 éve volt az esküvőjük. Cikkünk nyomán a feleséget többen a jó házasság titkáról kérdezték, és leírta, mit tart fontosnak.

Rimányi Zita

Édesanyja halála után Simonné Lélek Andrea vállalta családjában a főzést, akkor is épp nekiállt a vacsorakészítésnek, amikor megérkeztek hozzájuk a parabolaantennát beszerelők. Az egyik fiatalra ránézett, és villámcsapásként érte mindkettőjüket a szerelem első látásra hatása. Másnap a fiú munkahelyén, egy boltban zárásig beszélgettek, hétvégére a lány elhívta a manökenvizsgájára. A Balaton partján csókolóztak először, idén júliusban ünneplik a 25. házassági évfordulójukat. Ők valóban kitartanak egymás mellett jóban-rosszban, ugyanis a feleség két éve gyógyíthatatlan beteg. Tamás gondoskodik róla.

Andrea nemrég újabb levelet küldött nekünk, ugyanis cikkünk miatt többen megkeresték, ismerősök gratuláltak nekik. ,,A történetünket olvasva többen kérdezték tőlem, mi a jó házasság titka. Csak a következőket tudtam válaszként felsorolni: megértés, alázat, elfogadás, tolerancia, kommunikáció, tisztelet, szeretet, megbecsülés, érintés, gyengédség, odafigyelés, önzetlenség, derű, jókedv, vidámság, programok és közös életcélok. Sajnálattal tapasztalom azt, ami leginkább a férfiakra jellemző, de biztosan előfordul a nőknél is ilyen, ez pedig a nemtörődömség. A jóban-rosszban, egészségben-betegségben fogadalom csak égbe kiáltott ígéret, jól hangzó szavak. Hiányzik a párok tagjai közötti kommunikáció, a mély szeretet kimutatása, a közös életcélok megvalósítása. Ezzel ellentétben nagyfokú egoizmus uralkodik az embereken, csak az egzisztenciára összpontosítanak, sok az elfojtott gyűlölet bennük. Ez az én meglátásom. A férjemnek úgy változott meg az élete, hogy rendkívüli gondoskodást kell hogy tanúsítson felém és a gyerekei iránt. Fordított esetben én is ezt tenném. Örök hála neki érte!" – fogalmazott a feleség.

Házas olvasóink megismerkedéseinek történeteit várjuk

Régóta házasságban élő olvasóink jelentkezését várjuk, kérjük, írják meg, szerintük mitől működik jól szerelmes szövetségük. Valljanak azzal egymásnak összetartozásukról, ragaszkodásukról, hogy szerelmes levelet írnak – akár közösen –, amit megjelentethetünk lapunkban! Azt kérjük, hogy megismerkedésük pillanatait idézzék fel benne, és azt a tapasztalatot összegezzék, ami másoknak hasznos lehet, kérjük, hogy azokat a tényezőket sorolják fel, ami szerintük hozzájárult, hogy jóban-rosszban együtt maradtak. 

Ifjú házasok hasonló írásait szintén várjuk, kérjük, írjanak megismerkedésükről, mindarról, ami miatt úgy vélik, összetartoznak, és a közös terveikről. 

A párok történeteiket a [email protected] e-mail-címre küldhetik el. Kérjük, azt írják a levél tárgyának, hogy ,,Szerelmes leveleink"! A megjelenés érdekében kérjük, írják bele az e-mailbe, hogy ehhez mindketten hozzájárulnak, a település nevét, ahol élnek szintén, és egy közös fotójuknak nagyon örülnénk! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában