Fotós felhívás

2024.03.05. 08:00

A kissé mellőzött szépséges rokon: a tőzikék látványát sem érdemes kihagyni a Bakonyban

Mintha a hóvirágnak jobb lenne a ,,píárja", de a kissé mellőzött rokon, a tőzike ugyancsak csodaszép, főleg mezőt, virágszőnyeget alkotva. Szélesebb bókoló virága harangszerű, és a külső szirmokon vannak sárgás foltok, rajzolatok. Idén ez a tavaszjelző is korán nyílik a Bakonyban.

Rimányi Zita

Esőcseppek tették még szebbé a tőzikemező, a szirmok látványát a Hubertlaki-tónál

Fotó: olvasó

A tavaszjelzőről kolontári olvasónk, Fux Róbert küldött képeket, amelyek a Bakonyban, a Hubertlaki-tó környékén készültek március első napjaiban. Ráadásul az esőcseppek még szebbé tették a szirmok látványát.

Fotó: olvasó

Elvarázsolta egy hely? Küldje el! Kedvenc túrán készült képeiket továbbra is várjuk, de ha nehéz is, jól válogassanak! Azt kérjük, hogy csak egy-két nagyon különleges fotót válasszanak ki. A képeket a [email protected] postafiókba várjuk. Kérjük, azt mindenképp írja bele az e-mailbe, hogy hol és mikor készült a fotó, ki készítette. Azt szintén jelezze, hol lakik, és hogy hozzájárul-e ahhoz, hogy a fotó megjelenjen a Napló felületein.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában