Értékelés és elismerés

2024.03.25. 18:22

Lázár János borász az év turisztikai vállalkozója Balatonfüreden

Lázár János borász nyerte el az év balatonfüredi vállalkozója címet a közönségszavazatok alapján, derült ki az idegenforgalmi szezonnyitón Balatonfüreden, a Vaszary Galériában március 25-én, hétfőn.

Kovács Erika

Bóka István polgármester a szezonnyitón értékelte az elmúlt évet is

Fotó: Kovács Erika/Napló

A szezonnyitón Bóka István polgármester, Kositzky Anett, a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Egyesület ügyvezetője, Böröcz István, a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnöke, valamint Flieg Dóri, a Tourinform iroda vezetője beszélt az elmúlt évről, a fejlesztésekről, a négy évszakos Balaton jelentőségéről. 

Fotó: Kovács Erika / Napló

A különleges, egy kilométeres jégfolyosó, illetve jégpályák működtetéséért, melyek két hónap alatt 65 ezer vendéget hoztak a városnak, elismerték Kristóf Orsolya és Tóth Barna munkáját is, előbbi az önkormányzatnál, utóbbi a Probio Zrt.-nél dolgozik. Lázár János borász lapunknak elmondta, már a jelölésnek is nagyon örült, nem számított arra, hogy elnyeri a díjat. 

– Érdemes dolgozni, fogalmazott. Édesapjának halálakor megígérte, hogy folytatja a munkát, a Balatonfüreden lévő, 11 hektáros ültetvények gondozását, a borászati munkát, ezért is nagy öröm számára az elismerés, amelyre nagyon büszke és megtisztelőnek tartja. Kiemelte, ültetvényeiken főként az olaszrizling a jellemző. Szerinte a kiváló tételeket felvonultató borászat Balatonfüred, illetve az egész Balaton idegenforgalmának egyik pillére. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában