Különleges ebéd

2024.04.28. 16:54

Emutojássütéssel zárták le a téli balatoni fürdőzést a jegesmedvék

Emutojásokat sütöttek meg fürdőzés után a Pribék István tréner vezette Balatoni Jegesmedvék a balatonalmádi Budatava strandon szombaton, így zárták le a Balaton téli körbefürdését, amit Pach Gábor elnök vezetésével a Balatoni Kör kezdeményezett.

Kovács Erika

Egy emutojás körülbelül húsz tyúktojás mennyiségének felel meg

Fotó: Balatoni Jegesmedvék

Tárcsát hozott, azon sütötte meg a kolontári Pipo emu- és struccfarmról származó emutojásokat a szentkirályszabadjai Hoffmann Attila. A fiatalember feleségével, Hoffmann Attiláné Lenner Renátával és fiaikkal, Ádámmal, Mátéval és Ákossal együtt készítette el a fenséges vízparti ebédet. Egy emutojás körülbelül húsz tyúktojás mennyiségének felel meg, és a kemény, vastag falú tojást Attila fúróval lyukasztotta ki. Az egyik gyermek szívószállal kifújta a beltartalmát, így nem törött össze a méretes, zöld színű héj, amit aztán kedvükre kidíszítenek majd. Az egyik adagban csak tojást kínáltak, a másikhoz tettek kolbászt, szalonnát, hagymát.

Az esemény különlegességét adta az is, hogy Bognárné Varga Renáta a Mátrából utazott el a Balatonhoz, hogy részt vehessen élete első hideg vizes fürdőzésén, amit nagyon élvezett. – A finom, különleges ebéd hab volt a tortán, mondta.    

Az emutojásokat a szentkirályszabadjai Hoffmann Attila feleségével, Hoffmann Attiláné Lenner Renátával és fiaikkal, Ádámmal, Mátéval és Ákossal együtt sütötte meg. Fotó: Balatoni Jegesmedvék
Az emutojások egy kolontári farmról származtak
Fotó: Balatoni Jegesmedvék
Bognárné Varga Renáta a Mátrából utazott el, hogy részt vehessen élete első hideg vizes fürdőzésén a Balatonban
Fotó: Balatoni Jegesmedvék
Készül a finomság.
Fotó: Balatoni Jegesmedvék

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában