Három nap a szórakozás jegyében

2024.05.27. 07:00

Gesztenyevirág Fesztivál Sümegen, színes programokkal

Gazdag programkínálattal várta az érdeklődőket az immár nyolcadik alkalommal megrendezett Gesztenyevirág Fesztivál Sümegen.

Szijártó János

Színházi előadás, kiállítások, néptáncjáték, koncertek, gyermeknapi buborékjátszótér és buborékkoncert, táncbemutatók, vetélkedő, kézműves kirakodóvásár szerepelt a fesztivál ajánlójában, amely sokakat mozdított ki otthonról ezen a hétvégén. A koncertek, gyermekprogramok, finom falatok, nívós borok és az ehhez járó jó hangulat sokak számára jelentett opciót a kötetlen szórakozáshoz. 

Pénteken a Kisfaludy Emlékházban nyitották meg Rőti József fafaragó életműkiállítását, valamint a Sümeg 40 közösségi fotótárlatot a Szegedy Róza Nőikar közreműködése mellett. Ezen az estén mutatták be a Kettétört életek című zenés színművet a Kisfaludy Sándor Művelődési Központban. Ezzel párhuzamosan a Palotakertben DWG-koncert, majd a Tornóczky all acces várta az érdeklődőket. Ugyanitt megnyílt a gasztro- és borutca, ahol a Balaton-felvidék legjobb borait kínálták a pincészetek.

A Hooligans szombat esti koncertje sokak számára jelentett nagy élményt az idei  Gesztenyevirág fesztiválon
A Hooligans szombat esti koncertje sokak számára jelentett nagy élményt az idei Gesztenyevirág Fesztiválon
Forrás: szervezők

Szombaton délután Sümeg Város Fúvószenekara adott térzenét, majd kihirdették a borvidéki borverseny eredményeit, és ekkor köszöntötték a negyvenéves sümegieket abból az alkalomból, hogy éppen ennyi ideje kapott városi rangot a település. A folytatásban a Sümeg Néptáncegyüttes, az Ajka-Padragkút Táncegyüttes szenior csoportja és az Iszka Banda néptáncjátéka, Fláre Beás-koncert, táncház és a Smash & Blues zenekar koncertje következett, majd a Hooligans fergeteges bulijával zárult a szombat. A vasárnap a gyermeknapi programok jegyében telt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában