új üzemcsarnok

2018.04.26. 18:38

Munkahelyeket teremtő mintavállalkozás Zircen

Az Irinyi Terv keretében kapott támogatásnak köszönhetően 770 négyzetméter alapterületű új üzemcsarnokot adott át a Bakony Elektronika Kft. A beruházással 40 új munkahelyet is teremtettek.

Tremmer Tamás

A gazdasági rendszerváltás időszakában, 1990-ben kezdte meg működését a Bakony Elektronika Kft. A társaság egy évtizeddel később vált családi vállalkozássá, amikor Hédl Sándor ügyvezetőhöz csatlakozott két fia, Attila és Péter is. A cég alaptevékenysége villamosipari, elektronikai termékek gyártása, de 15 évvel ezelőtt utóipari beszállítóként is megmérették magukat. A csütörtökön átadott üzemcsarnok is e tevékenységhez kapcsolódik.

Az átadóünnepségen Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és – szabályozásért felelős államtitkára úgy fogalmazott, ha sikeres vállalkozásaink vannak, akkor sikeres országban élünk, mert a gazdaság fejlődik. Jelezte, az Irinyi Terv célja Magyarország újraiparosításának elősegítése. Ezen keresztül olyan cégeknek nyújtanak támogatást, amelyek fejlesztenek, újdonságokat dolgoznak ki, az innováció magas szinten megjelenik náluk. A Bakony Elektronika pedig egy ilyen mintavállalkozás. Ez a családi cég hosszú távon elkötelezett, eltökélt céljuk, hogy generációkon át fejlődjenek.

A társaság történetét Hédl Sándor idézte fel. A kezdetektől a napjainkig felidézte a legfontosabb állomásokat. A vállalkozás több bérelt épületben is tevékenykedett, míg 2014-ben saját ingatlant vásároltak, ahova a három korábbi telephelyüket összeköltöztették. Nem telt el sok idő, hogy ezt is kinőtték.

A társaság 2010 óta megnégyszerezte alkalmazotti létszámát és az árbevételét is. Ottó Péter polgármester örömmel nyugtázta ezt a fejlődést. Mi több, a vállalkozást a folyamatos innováció, a megújulás hatja át.

Hédl Sándor lapunk kérdésére elmondta, a társaság egy 150 millió forintos beruházást hajtott végre. Az új üzemcsarnok 770 négyzetméter alapterületű, a felső szintjén szociális helyiségeket, bemutató termet, karbantartó részleget alakítottak ki. Az üzemben két világcég számára végeznek szerelő tevékenységet. A beruházással 40 új munkahelyet is teremtettek. A támogatás feltétele volt három bejegyzett szabadalom teljesítése. A Bakony Elektronika Kft. már ennek is eleget tett. Mi több, az egyik szabadalmat (egy tesztberendezést) exportálták is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!