bővítik a termékportfóliójukat

2018.11.19. 07:00

Tervező és értékesítési központot avattak Veszprémben

Új telephelyet avatott fel a Bourns-cégcsoport a napokban a város déli iparterületén.

Marton Attila

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az új létesítményben a vállalat európai autóipari tervező és értékesítési központja kapott helyet. Az átadón Gordon Bourns, a cégcsoport tulajdonosa elmondta, Veszprém kiváló helyszín központi elhelyezkedésének köszönhetően, és a térségben szakembereket képző egyetemek működnek. Hozzátette, céljuk termékportfóliójuk bővítése új termékek kifejlesztésével és felvásárlásával.

Gordon Bourns, a cégcsoport tulajdonosa is részt vett a telephely átadásán Fotó: Pesthy Márton/Napló

Porga Gyula polgármester örömét fejezte ki, hogy a veszprémi vállalkozások családja új taggal bővült. Erik Meijer, a cégcsoport elnök-vezérigazgatója felidézte, a vállalat a kétezres évek közepén telepítette át Svájcból Ajkára autóipari szenzorgyártó tevékenységét. Hozzátette, Veszprémben autóipari termékek fejlesztését végző mérnökcsapat és a komponens üzletághoz tartozó vevői kapcsolattartó, értékesítő- és elemzőcsapat – akik az európai, közel-keleti és afrikai vevőik igényeit kezelik – dolgozik.

A cégcsoport világszerte 16 telephelyen közel 7000 alkalmazottat foglalkoztat. Magyarországon két telephelyen, Ajkán és Veszprémben vannak jelen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!