Megvalósult álom

2019.01.20. 18:45

Új helyre költözött a horgászszövetség

Januártól új helyszínen, a Balatonfűzfői út 9. alatt várja tagjait Balatonalmádiban a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége. A Horgászturisztikai pont a korábbihoz képest háromszor nagyobb alapterületen, tágasabb, világosabb ügyfélszolgálati irodában nyújtja a szolgáltatásait.

Molnár Sándor

Kolocsán Katalin irodavezető kiállítja Molnár János részére a 2019- es évre szóló horgászokmányait

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A balatoni horgászokat tömörítő szervezet a költözéssel egy régi álmát is megvalósíthatja. Az iroda emeleti helyiségében megkezdődött a szövetség horgászképzési és -vizsgáztatási centrumának a kialakítása, amely nagyobb létszámú, a vizsgázók igényeihez rugalmasabban igazodó képzést és vizsgáztatást biztosít, várhatóan már február elejétől – tudtuk meg Balogh Tibortól, a Balatoni Horgászegyesületek Szövetségének elnökétől, aki elmondta még, hogy a szövetség létszáma több mint ezerrel növekedett a tavalyi horgászszezonban és kimondottan örülnek annak, hogy az elmúlt két évben indult Horgász suli program eredményeként, több mint 20 százalékkal nőtt gyermek horgászaik létszáma.

Kolocsán Katalin irodavezető kiállítja Molnár János részére a 2019-es évre szóló horgászokmányait Fotó: Molnár Sándor/Napló

– A 2018-as horgászengedélyek ez év január 31-ig biztosították horgászainknak a kedvtelésük gyakorlását. Szövetségünk valamennyi, már forgalmazó egyesületéhez eljuttatta a 2019. évi állami horgászjegyeket és várhatóan január 25-től már éves balatoni területi jegy is váltható a forgalmazási pontokon. Szerencsére a Balaton nem fagyott be, így horgászaink még több mint egy hónapig horgászhatnak a tó legízletesebb ragadozójára a süllőre – emelte ki az elnök, aki elmondta, hogy az egyesületeik munkájának köszönhetően, az országos átlaghoz képest, arányaiban több horgász váltotta ki Magyar Horgászkártyáját, regisztrálta magát az új informatikai rendszerben. Azoknak, akik ezt eddig elmulasztották, engedélyük kiváltása előtt, az adókártyájuk segítségével, pár perces regisztráció és csekkbefizetés után lehetőségük van a 2019- es horgászokmányok kiváltására.

Balogh Tibor felhívta a horgászok figyelmét, hogy a 2018. évi fogási naplók leadási határideje február 28.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!