A Magyar falu programban hat szakasz kerül sorra

2019.02.07. 07:00

Mellékutakat újítanak fel megyeszerte

Csaknem 28 kilométer út újul meg a következő két esztendőben a Magyar falu program keretében Veszprém megyében.

Marton Attila

A Magyar Közút Zrt. tájékoztatása szerint az útfelújításokat az illetékes szaktárca elrendelése alapján végezhetik és indíthatják el, az idei felújítások előkészítése jelenleg is folyamatban van. A tervezési, közbeszerzési eljárások lefolytatása után a beruházáshoz szükséges források biztosítását követően indulhatnak el a kivitelezési munkák.

A Magyar Közlönyben tavaly decemberben megjelent kormányhatározat szerint a Magyar falu program keretében országosan 50-50 milliárd forint értékben indít a kormány útfelújítási programot 2019-ben és 2020-ban.

A közlöny adatai szerint Veszprém megyében hat szakaszon közel 28 kilométeren újulnak meg utak a programban. A Várpalota és Szápár közötti útszakaszt 1,6 kilométeren, a Bakonygyepest és Tótvázsonyt összekötő szakaszt mintegy 2,4 kilométeren, a Balatonfüred és Tótvázsony közötti szakaszt közel nyolc kilométeren újítják fel. A tervek szerint a Devecser és Tapolca közötti út Nyirádnál lévő közel hét kilométeres szakasza, az iszkázi bekötőút 5,7 kilométeres része, valamint a Zirc–Bakonybél–Nagygyimót településeket összekötő út 3,2 kilométeren újul meg 2020 végéig.

A Magyar Közút adatai szerint az utóbbi hat évben hazai költségvetési forrásokból és európai uniós programok révén közel 187 kilométeren újultak meg utak megyénkben. A beruházások csaknem egyharmada tavaly történt: 2018-ban összesen 24 útszakaszon végeztek felújításokat mintegy 60 kilométeren, többek között például Balatonalmádiban, Nemesvámosnál, Herend és Szentgál, valamint Herend és Városlőd között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!