balaton-élmény a fővárosban

2019.03.18. 11:00

A New York-palotában mutatták be a badacsonyi borvidék ízeit

Rekordszámú látogató kóstolta meg a badacsonyi borvidék ízeit a Badacsony New Yorkban című eseményen, a budapesti New York-palotában.

Tóth B. Zsuzsa

A badacsonyi borokra minden eddiginél többen voltak kíváncsiak a Badacsony New Yorkban című programon

Forrás: egyesület

A tavasz első nagy, hagyományos borvidéki kóstolóján 37 borászat és 13 turisztikai szolgáltató mutatkozott be a szakma és a sajtó képviselőinek, valamint a borkedvelőknek. Amint azt Váli Péter a szervező Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesületet képviselve elmondta, közel 600 vendég látogatta meg a rendezvényt. Az összesített adatok szerint jelentősen többen vettek részt a programon, mint korábban. Az idén kilencedszer megrendezett sétakóstolón a látogatók a borvidék hegyeit járhatták be képzeletben, és megismerkedhettek az adott hegy borászataival, boraival. Ezt az élményt fokozta a kivetítőkön futó filmek látványa. A borászatok mellett hotelek és családi panziók, ismert és új vendéglátóhelyek, helyi termékek, valamint programhelyszínek szintén bemutatkoztak. Kínálatukkal teljessé tették a Badacsony- és Balaton-élményt. A látogatók örömmel vették számba a badacsonyi nyaralás tervezéséhez az információkat is – mondta Váli Péter.

A badacsonyi borokra minden eddiginél többen voltak kíváncsiak a Badacsony New Yorkban című programon Fotó: egyesület

A rendezvényt kísérő hagyományos mesterkurzusok ugyancsak telt házasak voltak. Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus, egyetemi docens Badacsonyi hegylakók című előadásán a borvidék különleges hegyborain keresztül mutatta be a finom különbségeket. A másik mesterkurzus előadója Wolf András, a Salon Étterem és New York Kávéház executive chefje, a Bocuse d’ Or Akadémia tagja, a Séfek Séfe zsűritagja A badacsonyi bor és kenyér kapcsolata című kurzusán különleges, saját készítésű kenyerek, ínyenc ételek és a badacsonyi borok közötti harmónia világába avatta be a résztvevőket.

A látogatók kedvenceket is választhattak a kóstoló nyereményjátékán: a legkedveltebb badacsonyi borászukra és a leginkább tetsző borukra, valamint a kedvenc turisztikai kiállítójukra adhatták le szavazatukat. A legtöbb voksot a Borbély Családi Pincészetet képviselő Borbély Tamás kapta. Az ő Karós olaszrizling boruk szintén az első helyen végzett, a turisztikai kiállítók között pedig a Lábdi piac lett a befutó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!