tizenhetedik alkalommal

2019.05.07. 17:00

Kiválasztják a legjobb balatoni és veszprémi borokat

A legkiválóbbakat választják ki a Balatoni borrégió hat borvidékének legjobb nedűi közül Balatonfüreden, az Annabella Hotelben május 16-án.

Kovács Erika

A versenyt, amelynek fővédnöke Nagy István agrárminiszter, 17. alkalommal a Balatoni Szövetség és a Balatonfüred-szőlősi Hegyközség szervezi meg.

A szervezők elmondták, a versenyre csak olyan borokkal lehet nevezni, melyek a Balatoni borrégióból származnak, és az idei borvidéki vagy hegyközségi borversenyen arany- vagy ezüstérmet szereztek. A mintákat Nagyradán, Balatonfüreden, Badacsonyban, Balatonlellén és Somlóvásárhelyen lehet leadni, a hegyközségi irodákban május 9-én és 10-én. A borokat szakértőkből, szakújságírókból és forgalmazókból álló zsűri bírálja el, élén Kocsis Lászlóval, a Pannon Egyetem Kertészeti Kara tanszékvezetőjével.

Megválasztják a Balaton legjobb fehér-, vörös-, rozé-, gyöngyöző- és desszertborát, illetve a Veszprém megyei borok közül Veszprém Város Borát. A díjakat az ünnepélyes eredményhirdetésen adják át Tihanyban, az Apátsági Rege Cukrászdában, június elején. A részletekről a BSZ honlapján és a hegyközségi irodákban lehet tájékozódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!