hirdetés

2019.10.14. 17:08

Ezt kell tudni, ha új hűtőszekrényre van szükségünk…

A hűtőszekrény mindig a legrosszabbkor romlik el, hiszen gondoskodnunk kell a tárolt élelmiszereknek azonnali hűtéséről.

A működésképtelen hűtőszekrény zárt ajtó mögött 4-8 órán keresztül képes biztosítani a kellően alacsony hőmérsékletet – ennyi időnk van, hogy új hűtőszekrényt vásároljunk.

Ha nem áll rendelkezésünkre a szükséges összeg egy új készülék vásárlásához, az esetben valamilyen alternatív megoldást kell találnunk; minden élelmiszert áthordhatunk a szomszéd hűtőszekrényébe vagy külön díj ellenében igénybe vehetjük a Minikölcsön expressz szolgáltatását 0% THM mellett; elektronikus aláírással, videóazonosítással és bankszámlamegosztó funkcióval rendkívül gyorsan elvégezhetjük az igénylés folyamatát, ezt követően már csak az új készülék kiválasztásával kell törődnünk. A Minikölcsön normál ajánlatának teljes hitelmutatója 24,9%.

A nagy sietségben is érdemes megfontolt döntést hozni, illetve időt szánni a különböző szempontok megismerésére. Felvetődik a kérdés, hogy milyen készüléket válasszunk, milyen tulajdonságokat tartsunk szem előtt…

Mindenekelőtt azt kell eldöntenünk, hogy alulfagyasztós vagy felülfagyasztós hűtőszekrényt szeretnénk vásárolni. Egyik sem rendelkezik egyértelmű előnyökkel a másokkal szemben, de mindkettő rendelkezik olyan tulajdonságokkal, amire érdemes figyelnünk. A felülfagyasztós hűtőszekrények esetében a fagyasztórekesz rendszerint lényegesen kisebb, ezért csak kisebb mennyiség tárolására alkalmas. Mivel mellmagasságban helyezkedik el, így kényelmesen hozzáférhető. Az alulfagyasztós hűtők esetében a fagyasztott élelmiszerek kiemelése kissé kényelmetlenebb, mivel le kell hajolnunk, ki kell húznunk a fiókokat… Az alsó fagyasztórekeszek azonban rendszerint nagyobbak, így több fagyasztott élelmiszer tárolását teszik lehetővé.

Meg kell említeni az úgynevezett side-by-side hűtőszekrényeket is, amelyek tulajdonképpen egy egymás mellett elhelyezett fagyasztószekrényből és egy hűtőszekrényből állnak. A fagyasztó rész keskenyebb, így az ajtók is eltérő méretűek. Rendszerint magasabb árkategóriát képviselnek.

Természetesen az esztétikai szempontokat is szem előtt kell tartanunk, ha hűtőgépek szeretnénk vásárolni. A mai korszerű hűtőszekrények között fehér, inox és színes borítással rendelkező gépeket is találunk, így könnyedén kiválaszthatjuk az ízlésünknek, illetve a konyhánk stílusának leginkább megfelelőt. Érdemes szem előtt tartani, hogy egyes felületeken sokkal inkább láthatók a különböző foltok és ujjlenyomatok.

Figyeljünk az energiahatékonyságra is. A hűtőszekrények aktív üzemideje kifejezetten hosszú, ezért egyáltalán nem mindegy, milyen készüléket választunk. Minél több plusz jel sorakozik a „A” jelzés mögött, a gép annál magasabb energiaosztályba tartozik, vagyis annál gazdaságosabb üzemeltetést tesz lehetővé. Habár minden készüléket energiatakarékosnak nevezünk, amely esetében „pluszos” jelzéssel találkozunk, fontos tudni, hogy az A+++ készülékek igen komoly megtakarítást eredményezhetnek akár az A+ hűtőkhöz viszonyítva is. A magasabb energiaosztály rendszerint magasabb árral jár együtt, de biztosak lehetünk a megtérülésében.

Válasszuk az igényeinknek leginkább megfelelő gépet, amit sok-sok éven keresztül megelégedettséggel használhatunk! Ha nem áll rendelkezésünkre a szükséges összeg, a Minikölcsön online igénylési folyamattal, elektronikus aláírással, videóazonosítással és bankszámlamegosztó funkcióval áll rendelkezésünkre. A THM mértéke 24,9%.

Címkék#hűtő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!