hirdetés

2020.01.06. 15:33

Csak a legképzettebbnek elérhetőek a projektmenedzser állások?

Dolgoztál már projektekben és továbbra is szeretnél ilyen jellegű, színes, rugalmas és sosem unalmas állást szerezni?

Team brainstorming. Creative managers crew working with new startup project in office.

Fotó: ANDOR BUJDOSO

Akkor a projektallasok.hu weboldalon a helyed, ahol nagyon szépen, egy helyen megtalálhatsz minden releváns, aktuális álláshirdetést, amelyek nem csupán a projektmenedzser állások hirdetésit foglalják magukba, hanem egyéb fontos projektrésztvevők munkakörei is megpályázhatóak a weboldalon keresztül.

A weblap egyben blog is, ahol szakképzett projektmenedzser osztja meg a nagyérdeművel a sok éves tapasztalatit ebben a folyamatosan változó szakmában. Itt mindig érdemes naprakésznek lenni, ezért nem árt, ha te is jobban beleásod magad a projektmunkák általános rejtelmeibe is, mielőtt jelentkeznél valamelyik pozícióra.

A projektmenedzser állások elérése egy kezdőnek eléggé magas lépcső, viszont apránként, fokozatos önképzéssel és a szakmai fejlődés útján lassanként fel lehet kerülni a ranglétrán. Amennyiben projektmenedzser posztra pályáznál, jobb, ha tudod, perfekt idegennyelv-tudással kell rendelkezned. Ha netalán több nyelven is beszélnél folyékonyan, akkor még nagyobb előnyöd van, de a nyelvtudás nem minden.

Az csak egyik alapfeltétel ahhoz, hogy komolyan vegyék a jelentkezésed. És nem is ez a legjelentősebb adottság, hiszen, ha fontossági sorrendet kéne felállítani, akkor az első helyre valószínűleg a szakmai tapasztalat állna, ami mellé szinte már evidens, hogy a végzettséged is megfelel a munkakör betöltéséhez. Ami a tapasztalatot illeti, annál jobb, minél több van belőle, persze az is nagyon lényeges, hogy milyen jellegű megbízatásokban, projektekben vettél eddig részt, vagyis oroszlánrészt. Hiszen, ha vezető pozícióra pályázol, akkor bizony ismert cégek neveinek is szerepelnie kell az önéletrajzodon.

A projektmenedzser állások sokfélék lehetnek. Az általánosan magas elvárásoktól függetlenül az is előfordulhat, hogy akár szakmai tapasztalat megléte nélkül is kiválasztanak, ám erre roppant csekély az esély. De sosem lehet tudni. Amikor állást keres az ember, akkor nincs veszítenivalója. Az CV beadása még akkor sem jár túl sok anyagi befektetéssel, ha postán is fel kell adnod, szóval egy próbát mindenképp megérhet, ha te úgy érzed, eléggé rátermett vagy ahhoz, hogy a projektmenedzser állások hirdetésében foglaltaknak eleget tudj tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!