Évadnyitó Balatonfüreden

2020.02.25. 07:00

Márton Sándor, a Bagaméri fagylaltozó tulajdonosa 2019 turisztikai vállalkozója

Márton Sándor, a helyi Bagaméri fagylaltozó tulajdonosa 2019 turisztikai vállalkozója, derült ki Balatonfüreden, a turisztikai évadnyitó ünnepen a Margaréta Hotelben a közelmúltban, amit a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület (BTE) szervezett.

Márton Sándor (balról), a Bagaméri Fagylaltozó tulajdonosa 2019 turisztikai vállalkozója Balatonfüreden, mellette Böröcz István, turisztikai elnök a turisztikai évadnyitón

Bóka István megnyitójában felvázolta a következő években várható fejlesztéseket, a legfontosabb célkitűzéseket – írja a Balatonfüred.hu. A polgármester rámutatott, Balatonfüred azon kevés helyek közé tartozik az országban, ahol lenne létjogosultsága egy nagy konferencia-központnak. Elnyert pályázat révén rendelkezik is a város hárommilliárd forint támogatással az egykori Huray utcai piac helyére tervezett konferencia-központra, ám a beruházás csak akkor valósulhat meg, ha az ottani parkolóhelyeket tudja pótolni a város.

Emlékeztetett, napirenden van a várost átszelő 71-es főút közlekedésének újragondolása, a Germering, a Deák Ferenc, a Séta utcai és az egykori áruház előtti csomópontok átalakítása. Összesen 1,5 milliárd forint támogatás áll rendelkezésre a Forrás Sport Park fejlesztésére, itt egy nagyobb sportcsarnok építését tervezi a város. A park alatt húzódó 13 hektáros ingatlant már megvásárolta az önkormányzat, az elhanyagolt területet rehabilitálni kell, ahová nagy közparkot terveznek.

– Nagyon fontosnak tartom, hogy növeljük a városban a zöldterületeket, a sétányokat, több beruházásunk is ezt szolgálja, hiszen folytatódik az Aranyhíd sétány kiépítése, a kemping előtt pedig új korzót alakítunk ki. Célunk, hogy minél szélesebb szakaszon lehessen megközelíteni a Balatont. A Brázay strand területén 100 méter, a vitorlásszövetség telepén 200 méter új partszakaszt nyitunk meg. Igyekszünk meggyőzni a parti szállásadókat is, hogy tegyék bárki számára elérhetővé a hozzájuk tartozó vízfelületeket – fogalmazott Bóka István. Hozzátette, elkezdődhet a felső városrész rehabilitációja és az Esterházy-kastély felújítása. Jó esély van arra, hogy az önkormányzat tulajdonában álló kemping területén négymilliárdos fejlesztési program induljon. – Vannak még rendezetlen területek a városban, amelyek vállalhatatlanok, sok kritikát kapunk miattuk. Magántulajdonban lévő ingatlanokról van szó, nehéz így megoldást találni, pedig a városkép szempontjából komoly probléma ez – mondta a polgármester.

- Balatonfüred prémium kategóriájú várossá vált, amely igazi minőségi turizmust kínál – hangsúlyozta Cserép László, az önkormányzat művelődési osztályának vezetője, aki ismertette az idei nagy rendezvénynaptár legfontosabb programjait. Kiderült, Balatonfüreden már áprilisban megkezdődik a szezon.

Schmidtné Kositzky Anett, a Balatonfüredi Kulturális Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kulturális csomagot kínált a megjelent turisztikai szolgáltatóknak, mely lehetőséget biztosít a városba érkező turistáknak arra, hogy ezzel komplett szolgáltatáscsomagok vegyenek igénybe.

Márton Sándor (balról), a Bagaméri fagylaltozó tulajdonosa 2019 turisztikai vállalkozója Balatonfüreden, mellette Böröcz István turisztikai elnök a turisztikai évadnyitón

Böröcz István, a BTE elnöke arról beszélt, hogy az elmúlt években elkészített és folyamatosan frissített idegenforgalmi stratégia mentén alakítják a város turisztikai programjait, aminek megvan az eredménye. – A vendégforgalomban a főváros után a Balaton térsége teljesít a legjobban, de van még teendőnk. Csökkent ugyanis a városban eltöltött tartózkodási idő, ami három nap, és ezen javítani kell. Négy évszakos programokon, szolgáltatásokon dolgozunk – mondta.

A tájékoztatók után ezúttal is átadták „Az év turisztikai vállalkozója Balatonfüreden” szakmai díjat, amit Márton Sándor, a Bagaméri fagylaltozó tulajdonosa nyert el. A négy jelöltre az interneten és a rendezvényen lehetett szavazni. Márton Sándor kérdésünkre aláhúzta, nagyon örül az elismerésnek, ami szerinte a kitűnő csapatnak és a folyamatos, minden területre jellemző magas színvonalnak köszönhető. Náluk készült a Balaton fagyija is 2018-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!