komoly szervezés, rendkívüli megoldások

2020.03.23. 11:30

Még járják Európa útjait a márkói kamionok – kevesebb a szállítandó áru

A megye egyik jelentős, nemzetközi szállítási és logisztikai feladatokat ellátó cégénél is komoly szervezést, rendkívüli megoldásokat kíván a koronavírus miatt kialakult helyzet. A nagy gondot mégsem a kamionok közlekedtetése, hanem a szállítandó áru mennyiségének jelentős csökkenése jelenti nekik.

Molnár Sándor

Parkoló kamionok a Reál-M Kft. telephelyén. Nyolcvan gépkocsiból áll a flottájuk

Forrás: Archív

A Reál-M Kft. mintegy 80 gépkocsival szállítja a veszprémi multinacionális cégeknél készülő járműipari alkatrészeket Európába. Főleg a nagy németországi autógyárakba viszik az árut a megyeszékhelyről, de szállítanak Angliába, Csehországba és Romániába is.

Ernyei Péter: Rendkívüli megoldásokat kíván a koronavírus miatti helyzet Fotó: Archív

Ernyei Péter, a cég műszaki vezetője elmondta, jelenleg azon dolgoznak, hogy átállítsák az irodai dolgozókat otthoni munkára, mert így csökkentenék a személyes találkozások számát a cégnél.A családi vállalkozás műszaki vezetője szerint a nagy kérdés az, hogy meddig lesznek működőképesek a hazai cégek ebben a kritikus helyzetben. Kiderült az is, hogy addig szállítanak, amíg a kormányzati intézkedések azt megengedik.

A kamionjaik folyamatosan közlekednek Európa-szerte, és előfordul ugyan, hogy várakozni kell valamelyik határon, viszont az igazán komoly problémát az jelenti, hogy egyre kevesebb a szállítandó áru. Ernyei Péter kiemelte még, hogy szerinte a kelet-közép-európai országokban jóval komolyabban vették a koronavírus-veszélyt – és időben megtették a szükséges óvintézkedéseket –, mint a jóval lazább mentalitású olaszoknál vagy spanyoloknál.

Parkoló kamionok a Reál-M Kft. telephelyén. Nyolcvan gépkocsiból áll a flottájuk
Fotó: Archív

– Bízom benne, hogy nem terjed el úgy nálunk a fertőzés, mint Olaszországban vagy Spanyolországban. Sajnos azonban vannak felelőtlen emberek. Fontos, hogy vállalkozóként vagy dolgozóként fegyelmezettek legyünk, és fogadjuk meg azt, amit a nálunk szélesebb ismerettel rendelkezők mondanak. A járványügyi szakemberek megadják a megfelelő tanácsokat az ország vezetésének, amiket nekünk be kell tartani – vélekedik Ernyei Péter, aki bízik benne, hogy ez egy rövid időszak lesz az életünkben, és nem kell minden gyárnak leállnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!