A Tesco létszámlimitet vezet be áruházaiban

A korábban már életbe lépett intézkedéseket újabb elemmel bővíti az áruházlánc: csütörtöktől az áruházakban egy időben csak előre meghatározott számú vásárló tartózkodhat.

Miskolc, 2015. január 7. Tesco áruház a miskolci Szentpéteri kapuban 2015. január 7-én. A Magyar Nemzet értesülése szerint a magyarországi Tesco áruházlánc veszteséges üzleteinek bezárását tervezi. MTI Fotó: Vajda János

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Vajda János

Az áruházlánc csütörtöktől az összes magyarországi áruházában limitálja, hogy egy időben hány vásárló tartózkodhat egyszerre egy adott áruházban. Az intézkedés szerint egy időben az áruház alapterületéhez képest annyi ember tartózkodhat bent, ahány biztonságosan be tudja tartani a 2 méter távolságot egymás között.

A vásárlók – a más szolgálatóknál, mint például gyógyszertáraknál, postáknál már bevált gyakorlatot követve – minden esetben az épületen kívül fognak sorban állni, a biztonságos távolság megtartásával. Azon áruházaknál, ahol több bejárat is van, csak egyet lehet majd használni.

Az új intézkedés a 65 éven felettiek védelme érdekében a nekik fenntartott vásárlási időszakra is vonatkozik – írja a kisalfold.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!