együnk hazait

2020.04.15. 11:00

Már elérhetők a piacon a hazai primőr zöldségek

A piacokon, üzletekben nagy mennyiségben kaphatók hazai termelésű, friss primőr zöldségek: paprika, paradicsom, retek, uborka, fejes saláta, zöldhagyma – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Polgár Bettina

Magyar retekből sincs hiány az üzletekben Fotó: archív

Az agrárgazdasági kamara ar­ra kéri a vásárlókat, aki teheti, válassza a friss hazai zöldségeket, ezzel is támogatva a magyar gazdákat. Hangsúlyozták: az immunrendszer erősítése szempontjából fontos, hogy naponta többször, lehetőség szerint háromszor-ötször fogyasszunk zöldséget és gyümölcsöt. Ugyanis gyengébb immunrendszerrel kiszolgáltatottabbá válhatunk a betegségekkel, vírusokkal szemben.

A piacon kapható hazai zöldségek nagy hasznunkra lehetnek ebben, és a következő hónapokban is a rendes menetrend szerint elérhető lesz majd minden megszokott magyar zöldség és gyümölcs. Ezek tápanyagdúsak, tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal, élelmi rosttal és antioxidánsokkal. A termékek biztonságosak, fertőtlenítést nem igényelnek, de fontos, hogy fogyasztás előtt alaposan, akár többször is mossuk meg őket.

Magyar retekből sincs hiány az üzletekben Fotó: archív

A hazai kertészeti termelés képes kielégíteni a lakosság igényeit, hiszen közel 2400 hektáron folyik intenzív zöldséghajtatás, illetve 80 ezer hektáron szabadföldi zöldségtermesztés, amellyel Magyarország közel kétmillió tonna zöldséget termel. Emellett szintén körülbelül 80 ezer hektáron folyik gyümölcster­mesztés, ami évi 800 ezer tonna megtermelt gyümölcsöt jelent – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!