Két turbókörforgalom

2020.05.09. 07:00

Már tervezik a veszprémi sportközpontot kiszolgáló új útszakaszt

Jövőre elkezdődhet a megyeszékhely határában a 8-as és 82-es utat összekötő, kétszer két sávos szakasz megépítése.

Marton Attila

Forrás: pixabay.com

Az új út tervezése év elején indult el, miután a beruházó Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő (NIF) Zrt. kihirdette a közbeszerzés nyertesét. Az összekötő út a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetnél a 82-es úton lévő szintbeli csomópont és a 8-as főút napokban indult fejlesztésének részeként létrejövő új budapesti csomópont között épül meg, jellemzően a meglévő földút nyomvonala mentén, mindkét végén körforgalommal – közölte kérdésünkre Hideg András, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója.

Kétszer két sávos szakasz épül a két út között Forrás: Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt

Porga Gyula polgármester korábban elmondta, a két főút összekötése azért fontos a városnak, mert az épülő uszodával és a jégcsarnokkal új szabadidő- és sportközpont jön létre, amelynek biztosítani kell a közúti megközelítését. A 8-as és 82-es főút összekötését jelenleg tervezik, az engedélyezési és kiviteli tervek készítése folyamatban van, a kivitelezés legkorábban 2021 első negyedévében kezdődhet el. A kétszer két sávos összekötő út közel 1,1 kilométeres lesz, a szakaszon két úgynevezett turbókörforgalom készül, valamint szervizutak és kerékpárút épül. A szakaszra egy közbenső körfogalmat is terveznek, amely a Veszprém Aréna és az új sportuszoda megközelítését segíti.

A projekt hazai forrásból valósul meg. Az útszakasz tervezett befejezési határideje 2021 vége, összhangban a déli elkerülő fejlesztésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!