a kutyafuttató már elkészült

2020.09.03. 17:30

Bokrétaünnepet tartottak a pápai atlétikai centrumnál

Bokrétaünnepet tartottak a Téglagyári úton épülő atlétikai centrumnál, ahol a jelenlévők megtekinthették a 3,3 milliárd forintos beruházás elkészült elemeit.

Polgár Bettina

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Boross Ottó, a kivitelezést végző Vemévszer Kft. ügyvezetője az egyes projektelemeket ismertette a jelenlévőkkel. Mint mondta, a kutyafuttató már elkészült, az atlétikai pályát jelenleg végleges burkolattal látják el. A főépület szerkezete ugyancsak kész, elérték az építmény legmagasabb pontját, melyet a tervek szerint 2021 márciusában adnak át. Emellett folyamatosan dolgoznak a Schwenczel rét közparkká alakításán.

Mint ismeretes, a beruházásra közel 1,8 milliárd forint támogatást nyert a város, melyet a kormány további 1,4 milliárd forinttal támogatott, emellett az önkormányzat 150 milliós saját forrást különített el erre a célra, így 3,3 milliárd forint összértékben készül el a fejlesztés.

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő az eseményen mondott köszöntőjében kiemelte, a beruházással egy olyan atlétikai centrum, illetve szabadidőpark létesül a Közép-Dunántúlon, mely minden igényt kielégít. – Az M83-as út bevezető szakasza a Vaszari és a Téglagyári utat fogja érinteni, így egy új városkapu keletkezik ezen a területen, ami meghatározóvá teszi az ide érkezők első benyomását – hangsúlyozta.

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere rámutatott, a létesítmény 25 ezer négyzetméteres területen épülhet meg. Kifejtette, ennek a területnek csak kis része volt közvetlenül az önkormányzat tulajdonában.

– Az ilyen projekteknél nagyon szigorúak a határidők, az építési engedély megszerzésének előfeltétele volt a tulajdonviszonyok rendezése. Ez egy kivételével sikerült: maradt egy 89 négyzetméteres földdarab, melynek a tulajdonosa nem fogadta el az értékbecslő által megállapított árat. Ennek az adásvételi szerződésnek a meghiúsulása tulajdonképpen az egész projekt meghiúsulását jelentette volna, a vita pedig 136 ezer forinton folyt, ennyivel kért többet az ingatlan tulajdonosa annál az árnál, amit a város ajánlhatott – fejtette ki Áldozó Tamás, aki elmondta, az ellentét feloldására végül magánszemélyként megvásárolta ezt a területet, majd 136 ezer forinttal olcsóbban eladta a városnak. Ezt az összeget aztán Grőber Attila önkormányzati képviselő javaslatára 14 részre osztották és kifizették a képviselők.

Fotó: Polgár Bettina/Napló

- Ritka az olyan ügy, amikor a képviselő-testület egy ilyen stratégiai döntésben együtt tud gondolkodni, és amikor ezért nemcsak a politikai felelősséget vállalják, hanem akár a saját zsebükbe is hajlandóak nyúlni – jegyezte meg Áldozó Tamás. Hozzátette, a létesítmény olyan közösségeknek ad majd otthont, melyek az utóbbi több mint egy évtizedet mostoha körülmények között töltötték, ám ennek ellenére is világraszóló eredményeket tudtak elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!