hirdetés

2020.11.11. 10:36

Hol rontják el a SEO optimalizálást az itthoni vállalkozások vezetői?

Itthon a legtöbb kis- és középvállalatnak nincs külön webes vezetője, aki többek között a SEO optimalizálás lebonyolításáért felelne. Így vagy az asszisztensek közül bíznak meg valakit ezzel a feladattal, vagy a cégvezető veszi a kezébe a dolgokat, hiszen elolvasott 3 blog bejegyzést a SEO-ról, így már SEO specialistának érzi magát. Nézzük meg a legnagyobb szarvashibákat, amelyeket itthon elkövetnek a kis- és középvállalkozások.

A SEO optimalizálás nem a vezérigazgató feladata

Amennyiben a weben folytatunk valamilyen üzleti tevékenységet, esszenciális az, hogy össze tudjunk rakni egy olyan csapatot, ahol minden tagnak megvan a maga feladata: informatikai háttér biztosítása + SEO optimalizálás, online marketing, termékek beszerzése, feltöltése, leírások készítése, megrendeléskezelés, szállítás, üzleti tárgyalások lebonyolítása.

Ha a vállalkozásnak nincs saját SEO-sa, akkor kérjen fel egy profi SEO céget

Mivel a SEO optimalizálás technikái folyamatosan változnak, így fontos, hogy olyan személyt bízzunk meg ezzel a feladattal, aki tökéletesen érti a dolgát. Ellenkező esetben a cég webes felületét büntetés vagy akár kitiltás is fenyegetheti az online szférából.

A SEO optimalizálás egy hosszú távú befektetés

Sok vállalatigazgató hiszi azt, hogy a SEO olyan, mint a marketing. Látjuk, hogy mennyi pénzt költünk hirdetésekre, s látjuk az ebből befolyó bevételt. A SEO esetében ez nem így van, hiszen ez főként hosszú hónapokig tartó technikai feladatok optimalizálásáról szól, mind a weboldal kódolását és tartalmát illetően, melyeket nem lehet pontos pénzösszegekben mérni. Ez egy hosszú távú befektetés, ami hónapok, esetleg évek alatt térül meg, de akkor sem lehet összehasonlítani ezt a hosszú távú eredményt egy-egy hirdetés gyors sikerével.

SEO nélkül nem lehetünk sikeresek

A SEO nem egy szükséges rossz, hanem ugyanolyan fontos, mint a termékfeltöltés vagy a szállítás. Ha nincs optimalizálva az oldalunk, akkor sem a Google, sem pedig a felhasználók nem tudják majd rendesen elérni a weboldalunkat, hiszen SEO nélkül szinte láthatatlan lesz a vállalkozásunk az interneten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!